Glögg

image102
I torsdags var ju första dagen det gick att beställa Blossas Årgångsglögg x5 och även om jag inte hunnit göra någon beställning än (sjuk Ida) så har jag tittat efter lite fina muggar att dricka glöggen ur när den väl kommer hem. På bilden ovan ses Rörstrands nya glöggmugg med hjärtan i design av Barbor Wesslander och Iitalas ljuslykta Kivi (jag har några i klarglas här hemma), Cult Designs mugg i serien Tradition, glöggmugg och ljuslykta från Höganäs Keramik samt den vackra koppen Annas röda guld i design av Anna Svensson för K2 Keramik. Bland dessa är muggarna från Höganäs och K2 mina favoriter om någon skulle få för sig att ge mig en tidig julklapp :). Även Cult Designs muggar i serien Paus kvalar in på min favoritlista. Annars har vi några helt ok alternativ hemma, nämligen Höganäs Keramiks vita Clubmuggar, små kaffe-/glöggmuggar från Arabia i "knottrigt" glas som varit mina föräldrars, och så funkar ju alltid Filippa K's fina muggar från Rörstrand.

Nu längtar jag på allvar efter att få känna doften och smaken av glögg, och den härliga, mysiga stämning det ger. Det blir visserligen mörkt tidigt på kvällarna nu, men det ger samtidigt tillfälle att tända mängder med ljus (jag är ju otroligt svag för ljuslyktor) och bara umgås med familj och vänner.

Ha en riktigt skön helg!

Kommentarer
Postat av: Maja

Åhh glögg, är ju så gott! Vilka fina glöggmuggar du har hittat. Här kom första snön i natt vilket genast förde med sig en stor julkänsla.
Kram Maja

2007-11-03 @ 10:04:33
URL: http://cactusvit.blogg.se/
Postat av: Nilla

Vad fint!
Jag har ju ljuslyktor och muggar som på den översta bilden. Så kanske en fin bricka för att komplettera det hela? ;-)

2007-11-03 @ 16:27:28
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: anette

Maja: Ojdå, har ni fått snö!? Här regnade det i förmiddags :)

2007-11-03 @ 16:38:37
URL: http://vibyggerhus.blogg.se
Postat av: anette

Nilla: Ja, att plocka fram vackra ting och "kura skymning" hör lite årstiden till.

2007-11-03 @ 16:41:14
URL: http://vibyggerhus.blogg.se
Postat av: susanne f

Mysigt med glögg och goda lussekatter till.Undrar
om vi får någon snö här nere i skåne denna vinter....

2007-11-03 @ 23:04:19
URL: http://bambuochbetong.blogg.se/
Postat av: Anette

Tack för tipset om Blossa. Brukar alltid komma på det för sent o vilja köpa glöggen när den är slut överallt. Ska beställa massor o ha flera glöggkvällar!!!

2007-11-13 @ 00:31:20
URL: http://nettansliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0