Huset efter semestern

Det har stått still i huset i två veckor pga semester, men i måndags var våra snickare tillbaka igen. De jobbar för fullt och har fått in ugn, micro, diskmaskin och har satt kaminen på plats och borrat stora hål i väggar och tak för rökrören. Även handtag, socklar mm i köket är monterat.

Idag lämnade vi spegeln till lilla badrummet och imorgon kommer elektrikern för att bl a montera den ytterbelysning och spegelbelysning som vi lämnade igår. Han har även fått lysrören på plats i garaget.

Jag måste verkligen säga att vi är supernöjda med våra hantverkare, de är glada och trevliga, bra att bolla idéer med och aldrig en sur min när vi vill ändra på något eller behöver hjälp med montering av saker som inte ingår i entreprenaden. Det syns väl på någon faktura sen, men ändå :).

Ursäkta den sneda bilden, allt är givetvis rakt i verkligheten.


Kaminen på plats i vardagsrummet. Det saknas topp och sidor på den, men ni får ett hum om hur det kommer se ut.

Hål i väggen till skjutdörrsgarderoben i hallen.

Hål i taket upp till allrummet.

Spegeln från glasmästaren.


Lysrör i garaget.

Foton: Privata


Spegel, spegel...

Imorgon ska vi hämta den spegel vi beställt hos glasmästaren. Den ska sitta i lilla badrummet, längs hela väggen som på bilden ovan. För att ha möjlighet att byta ut den om vi så skulle önska har vi valt att inte kakla in spegeln utan fästa den utanpå kaklet. Vår spegel är beställd hos Bilglas i Linköping, är 166 x 60 cm och kostar 1000:- . Jag vill ha någon form av vit hylla under spegeln (smidigt när man håller på med linserna bl a) men jag vet inte riktigt hur den ska se ut. En helt slät hylla, en tavellist eller något annat? Någon som har några förslag?

Foto: Bild från Myresjöhus visningshus i Göteborg

Snyggt på väggen


Jag hittade de här roliga ramarna på DesignTorget, ett bra sätt att få användning för sina gamla LP-skivor. Ett snyggt omslag kan verkligen bli pricken över i och ge en personlig touch till inredningen. Ramarna är lätta att öppna så att man kan byta omslag efter humör.

Mamma Mia!

Jag har precis haft en underbar kväll med två av mina tjejkompisar. Först ett snabbt glas rosé hos Jennie innan vi cyklade till biografen där vi mötte upp Åsa. Som ni säkert förstått av rubriken såg vi Mamma Mia och den var helt fantastisk! Har ni inte sett den så gör det, jag rekommenderar den varmt. Skratt och tårar om vart annat, precis som det står ovan en verklig feel good-film. Efter filmen drack vi lite mer rosé på Magnolias uteservering, pratade en massa och tog sedan cyklarna hem igen. Kan det bli bättre? :)

Fasadfärg

Jag har fått en del frågor om vår fasadfärg så jag svarar även med ett inlägg om det är fler som missat det. Vi målar huset med Alcros Allmoge Svart som är helmatt och liknar slamfärg. Anledningen till att vi inte målar med slamfärg är att huset kom grundmålat från fabriken och då kan man inte använda slamfärg. Vi målar takfötterna (undersidan av det överskjutande taket) vita och även precis intill fönsterkarmarna men knutar, dörr- och fönsterfoder samt vindskivor är svarta. Hängrännor och stuprör är silverfärgade.

Fler bilder finns här.

Foto: Privat

Induktion


Jag har ju tidigare skrivit om magnettestet jag gjorde på kastruller och stekpannor här hemma. För några veckor sedan åkte vi till Fabriksbutiken och hittade där både kastruller och stekpannor till bra pris. Vi behöver komplettera lite, men nu har vi det nödvändigaste i alla fall. Det blev två 1,5-liters kastruller (med små hål på ena sidan av locket för att smidigt kunna hälla av vatten), en 5-liters kastrull, en djup stekpanna och en grillpanna. Vi kommer nog komplettera med en "mittemellan"-kastrull för pasta mm och någon billig kastrull att poppa popcorn i (de brukar inte vara så fina efter det). Alla kastruller och stekpannor vi köpte kommer från Hackman.

Självklart kunde jag inte låta bli att köpa några nya Kivi ljuslyktor och komplettera med några fler Kartio-glas. :)

Foto: Privat

Mysfaktor

I fredags när maken roade sig på Kinnekulle Ring med Miatan åkte tjejerna och jag till mormor&morfar och hämtade ved. Sent på kvällen mötte maken upp vid huset och hjälpte till att tömma släpet, medans de små sov i bilen. Veden är nu staplad på baksidan av garaget, ett drygt jobb men nu är det gjort. Under hösten och vintern är det tänkt att den ska spraka rogivande i kaminen som monteras under de närmaste veckorna.

Foto: Privat

My individual

Sist jag köpte ny tandborste blev det en Jordan Individual :). Larvigt kanske, men varför inte ha en snygg tandborste om man kan? Min är grön och orange med retroblommor på. Ovan syns vårens "kollektion", vilken är din favorit?

Efterlysning: överkast eller filt


Är det någon som vet var man kan få tag i ett överkast eller en filt liknande den på bilden ovan? Mörkgrå, helst i ull. Jag har hittat mörkgrå plädar, men de flesta är ca 130 x 170 cm och det är för litet för att räcka till en dubbelsäng.

Idag har vi gått igenom och rensat ca 3/4 av vinden, det blev två vändor till tippen (jag har backat med släp för första gången :)) och mängder med barnkläder till Myrorna. Såå skönt att snart vara klara med vinden så att vi kan börja packa inomhus, om fem veckor flyttar vi....

Foto: Marcus Svensson, stylist Sofie Andersson

Vill ha :)


Just nu har Mamamekko som bloggar på Vit Design en tävling där man kan vinna ett kuddfodral från Svenskt Tenn. Jag har sedan tidigare två röda kuddar, men skulle mer än gärna även ha en svart. Jag skulle kunna tänka mig allt i bilden ovan, jag gillar den vita basen som mjukas upp av naturmaterial (trä och ull) och sedan det orange som en uppiggande färgklick. Helt i min smak!

Bilden ovan är tagen av Marcus Svensson. Stylist är Sofie Andersson, kika in hos henne och njut!

Trevlig helg!

Igår hämtade jag min Korbo korg som jag beställde via Elle Interiör för ett tag sedan. Den är jättesnygg och lite större än jag trott, vilket är bra. Just nu står den på vår nyrenoverade gästtoalett i väntan på att hitta en plats i nya huset.


Nu ska vi snart packa bilen och åka till min syster i Malmö. Ett besök med dem på Legoland är inbokat, och på måndag hoppas jag kunna göra Malmö innan vi åker hem igen.

Bilder: Privata

Kladdkaka


Igår var vi på en mycket trevlig middag hos goda vänner och jag bakade en kladdkaka till kaffet. Jag har bakat kladdkaka efter det här receptet sedan jag fick det av en studiekompis för dryga tio år sedan :).

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker (kan minskas)
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl (jag använde dinkelmjöl)

Blanda samman alla ingredienser och häll i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Jag brukar korta tiden för en kladdigare kaka.

Serveras med fördel med grädde och jordgubbar.

Foto: Fredrik Sandin Carlsson, recept.nu 

Lite nya bilder från huset

I veckan var jag uppe och tog lite bilder inne i huset. Det händer mycket nu på slutet, parketten är lagd i hela huset, de flesta blandare är på plats liksom handfat och badkar. Förrådet under trappen är byggt, elementen på övervåningen är på plats och en massa kontakter och strömbrytare/dimmers sitter på var och varannan vägg. I garaget står vitvaror och kamin. Det kommer nog bli en betydligt lugnare takt närmaste veckorna när det officiellt är semester för att återigen bli full fart inför kontroll- och slutbesiktning i augusti.

Bilderna är tyvärr inte de bästa, men jag skyller på att jag bara hade 10 minuter på mig innan snickaren skulle låsa och åka och att jag hade två barn med mig :).
Badrumsskåpet är reklamerat, det ska vara lådor och inte skåp. Vi har även önskat att få byta till vit front som på övervåningen (stommen är redan vit).

Uplights i vardagsrummet.

I duschen på övervåningen sitter samma klinker som på golvet.

Värmesystemet i tvättstugan (Nibe 360P samt fjärrvärmepump).

Golvvärme

Proppskåpet

"Kommandocentralen"

Bilder: Privata

Oliv & ros

Jag gjorde ju min beställning från Reunion i tisdags och igår torsdag fick jag samtal från DHL att paketet hade kommit! Idag åkte tjejerna och jag förbi och hämtade upp det och allt var precis så bra som jag hoppats. Även toarullehållarna och krokarna var med trots att det stod i shoppen att det var ca tre veckors leveranstid på dem. Har ni inte handlat där tidigare så kan jag alltså varmt rekommendera Reunion. Tvålpumpen från Vipp får ligga kvar i sin kartong tills vi flyttat men tvålen står redan framme.

Med i paketet låg även en sommargåva, en vacker olivtvål i form av ett hjärta.

Foto: Privat

Shopping med rabatt

Igår fick jag via Weronica veta att Reunion har sommarrea i butiken med 20% rabatt på allt och då kunde jag inte hålla mig längre. Det blev några inköp till badrummet, både sånt vi behöver och sånt som vi kanske inte absolut behöver men som stått på min önskelista länge.

* Två toarullehållare från Lineabeta/Cellier
* Krokar från samma ställe
* Flytande tvål Savon de Marseille med doft av grapefrukt
* En presentförpackning med en Vipp tvålpump och två handdukar i bomull och bambu

Här är det högsommarvärme så nu ska jag gå ut och fylla poolen åt barnen. Hoppas ni har en härlig dag!

RSS 2.0