Glasklart




Maken hade bonuspoäng som behövde användas innan oktober månads slut och eftersom det är den sista oktober idag så gjorde vi en beställning. Det blev många bloggares favoritglas från Iittala, Essence. Jag har läänge velat ha vinglas i en större storlek och när vi nu kunde få dessa "gratis" så var det ju bara att slå till. Nu väntar jag med spänning på att 4 st 45 cl-glas ska landa här. Ytterligare några får sättas upp på önskelistan till jul.

Imorgon är det den första november, den första vintermånaden. Färgerna i bilden ovan speglar det ganska bra tycker jag. Tills den första snön kommer (och ligger kvar) är november ofta en mörk och ruggig månad, men eftersom äldsta dottern är född i november har den månaden en mycket positiv innebörd för oss. Och så får man ju tända massor av ljus :).


Hoppas ni haft en skön söndag!







Fredag igen!


Den här veckan har om möjligt gått ännu fortare än förra veckan, jag hinner inte med!!! Innan det är dags att röja lite här hemma och börja med maten så tänker jag sjunka ner i mitt favorithörn i soffan med nya Hus&Hem och en kopp te.

Ha en riktigt skön fredagkväll!



Omelett


Det går sakta men säkert nedåt på vågen, men jag är lika nervös varje gång det är dags för invägning (som imorgon kväll....). Igår gjorde jag omelett till lunch till hela familjen, alla fick välja sina "pålägg" själva. Det var väldigt mättande, perfekt när man räknar poäng.

Jag gjorde så här: Vispa ihop 2 ägg, 2 msk vatten, salt och peppar. Stek i 1 tsk smör. När omeletten är nästan klar, strö över 3 msk riven mager ost (12%) som får smälta lite. Lägg upp på tallrik och toppa med 4 skivor strimlad, rökt skinka, två strimlade soltorkade tomater, paprika, hackad basilika, och ruccola. En omelett  med topping enligt ovan är 8 ProPoints.



Söndag


För ett tag sedan skrev jag att lila inte är "jag", men i sovrummet finns det faktiskt just nu lite, lite lila i form av en ljuslykta från Iittala. I övrigt är det grått, vitt och lite svart som dominerar därinne så det kändes som att det behövdes en liten färgklick. Lätt att byta ut och på så sätt förändra känslan tex efter årstiden. Min dröm är fortfarande en Snö-byrå i sovrummet, men i väntan på tillskott i plånboken fick det bli klassikern Malm. Fatet kommer från ett lokalt krukmakeri men ska snart bytas ut mot ett större fat/skål som passar ändamålet bättre.

I veckan kom några snöflingor nedseglande men nu regnar det konstant här. Det blir att kura inomhus på dagen och försöka komma ut på en långpromenad lite senare.


Ha en fortsatt skön söndag!




Härliga helg!


Helg igen! Vart tar veckorna vägen??? Tjejerna fredagsmyser med nötter och bananchips och väntar på att Idol ska börja. Här ska det bli vackert väder och vi har en nästan obokad helg framför oss. Imorgon tar maken tjejerna på dansträning och lunch på stan så att jag får några timmar helt för mig själv hemma, underbart! Kan inte minnas när det hände sist. Min föresats är att ta ett varv eller två i spåret och sedan krypa upp i soffan med en kopp te och ett glassigt magasin. Den vackra koppen på bilden är gjord av Lena Ihrman.


På söndag hoppas jag hinna till plantskolan och köpa lite växter för höstplantering i krukor. Någon som kan tipsa om växter som även tål lite frost?

Bilder från Hus&Hem




Äntligen dags igen!

Ikväll börjar en ny säsong av Grey's Anatomy, en av mina absoluta favoritserier! Kl. 21.00 på Kanal 5, missa inte det :).

Idag blir det en tjejig eftermiddag i ridhuset. Äldsta dottern rider varje onsdag och eftersom yngsta dottern har uppehåll i fotbollsträningen så får hon följa med till stallet idag. Mysigt! Annars blåser vinden hårt här och solen får jobba för att titta fram lite. Jag höstshoppade hastigt och lustigt ett par nya stövletter från Vagabond på lunchen, återkommer med bilder (och hoppas att maken inte tittar in här och läser alltför ofta... :) ).




RSS 2.0