Statusrapport

Som ni kanske förstått så händer det inget konkret med bygget just nu. Vi väntar på att få bygglovet beviljat, men sen händer inte mycket förrän efter nyår. Troligen ska grunden gjutas v5 men vi vet inte än när vi ska ha byggsamråd med kommunen och byggstartsmöte med byggledare mfl. Så tills dess det börjar hända nåt på byggfronten roar jag mig med att fundera på färgsättning och inredning så sånt kommer ni få se mer av här. Maken har även påtalat att jag inte skrivit något om det som är hans "baby" vid det här bygget,  nämligen garaget, så framöver kommer nog ett och annat inlägg kring det också. Vi håller även på med lite fix här hemma inför försäljningen, och just nu är det hallen som ska målas och tapetseras. Mer om det kommer snart.

image78

Idag tog jag och barnen en promenad till tomten och jag insåg snabbt att jag måste köpa ett par gummistövlar! Lera, lera och åter lera efter flera dagars regnande, behöver jag säga att det inte var någon hit att gå dit med gympaskor? De här stövlarna som heter Retro Flower finns hos have2have och är från Viking, riktigt snygga tycker jag.


Förvaring barnrum

Som motsats till det lugna, avskalade Gotländska kan ju barnens rum vara desto mer färgglada. Moa vill ha orange i sitt rum och Ida vill ha blått, i alla fall sist jag frågade :). När jag surfade runt lite hittade jag dessa härliga bilder hos Moco Loco. Det är en bokhylla som man kan bygga på i sektioner och som även går att stapla i varandra vid tex transport. Bokhyllan heter Arrow och är designad av Tim Forrester. Tyvärr tror jag inte att den går att få tag på i Sverige, men känner man någon som är duktig med hammare och spik (eller skruv) så kan man kanske få till en egen i precis de färger man önskar. Något att visa för morfar kanske :).

image75

Sovrumsinspiration

Vi var på Gotland en vecka i somras och det var underbart trots att vädret inte var det bästa. Vi hyrde en nybyggd liten stuga med kamin som vi eldade i några svala kvällar och den mysiga stämningen övertygade även maken att vi måste ha kamin i nya huset :).

Jag har så smått börjat fundera på hur vi ska inreda i huset och i sovrummet tror jag att jag vill ha lite Gotländsk känsla. Tänk sten, betong, vitt, grått, fårskinn, ganska avskalat på väggarna osv. Bilderna nedan är från hotellet Fabriken på Gotland, de är en härlig källa till inspiration! Om ni har fler tips och idéer så skriv gärna en kommentar.

image72
image74

En kopp te och en tidning

image71


Idag låg nya numret av Elle Interiör i brevlådan när jag kom hem så nu när barnen har somnat ska jag slå mig ner i i soffan med en kopp te och njuta! Ikväll dricker jag ett grönt te som heter Smultronkyss ur Filippa K's Deco. Ha en skön kväll!

Något att önska sig i julklapp?

image69Idag åt jag lunch hos en av mina bästa väninnor och maten serverades på underlägg från Sassabrassa med det klassiska mönstret Virrvarr av Sigvard Bernadotte. Klassiskt och stilrent och mycket snyggt. Jag skulle bli väldigt glad om Tomten kom med ett sånt paket eller kanske en skärbräda i samma mönster :).

Äntligen har vi fått inflyttningsdatum!

Vi ska ju till banken idag och ordna med huslånen så för en liten stund sedan ringde jag (för tredje veckan i rad) till Myresjöhus för att höra om planen var klar för husleveransen. Och äntligen hade han pappren på sitt bord och efter ett snack med byggledaren har vi nu fått veta att husleveransen kommer v11 och att vi får flytta in 31/8! Det borde betyda att de gjuter grunden i februari, så det är ju inte alltför lång tid innan det börjar hända saker på riktigt :).

image67

(Bilden föreställer entrén på visningshuset i Göteborg. Vårt hus kommer ha tegelrött tak (enligt kommunens bestämmelser), vit stående lockpanel istället för puts, svart liggande panel runt entrén precis som på bilden, och vit dörr. )

Tillval: Braskamin

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. I förmiddags träffade vi kompisar i Vidingsjöspåret och gick 2,5 km med efterföljande våffla. Efter lunch tog vi en promenad genom skogen till tomten och tittade och stegade och barnen hoppade och skuttade i leran och plockade blommor. Solen har varit framme större delen av tiden och värmt så härligt, något som vi hoppas att vår braskamin ska göra nästa vinter. Efter en del funderande blev det en Contura 685, med lamelltopp och konvektionsfront, i svart.

image65

Rutigt

Jag har surfat många husbloggar på sista tiden och hittade bland annat till Anders och Stinas blogg Lilla Herrgården. Där kan man följa deras bygge av ett Myresjöhus Lilla Herrgården. En av bilderna visar deras svart/vit-rutiga tvättstugegolv och det är så vi vill att vårt golv i tvättstugan ska se ut. Plattorna kommer från Höganäs serie Chrome och är 20x20 cm. Visst är det snyggt?

image62Bild: Anders, Lilla Herrgården

Bygglovsansökan och besök på banken

Igår fick vi brev från kommunen att vår bygglovansökan är registrerad hos dem. Spännande! Jag vet inte hur lång tid det brukar ta men om ett par veckor kanske vi har vårt bygglov :).

På måndag har vi tid på banken för att ordna med byggkreditivet. Jag hoppas att vi innan dess har fått veta när byggstart och inflyttning blir så att vi ev kan räntesäkra lånen.  


Tomten

Idag kom fakturan på handpenningen på tomten. Jag tog en sväng i elljusspåret genom skogen till tomtområdet och tog en massa bilder. Det har hänt en hel del sedan vi var där sist. Den större gatan som går utanför vårt område är asfalterad och på "vår" gata har vatten och avlopp dragits och det gick att se ungefär var vår tomt kommer ligga. Utan något att referera till såg den mindre ut än sina drygt 1100 kvm, men det blir väl annat när huset väl kommer på plats till våren. De tre första bilderna föreställer vår gata, Hägerhällsvägen, bild nr 4 är vår tomt från väster, bild 5 från öster och den sista bilden visar vår baksida med utsikt åt öster. För de flesta av er är nog dessa bilder helt ointressanta, men för oss känns det ganska stort att ha bilder på "vår" tomt :).


   
  

Pendel

image54

På väg hem från jobb i Bergen bytte jag flyg i Köpenhamn och fick se denna mycket snygga pendel. Den heter Octo och är designad av den finske inredningsarkitekten Seppo Koho för Secto Design. En sån skulle gärna få hänga i vårt nya hus! I Sverige finns lampan bla att köpa hos Furnish.

Bild: Furnish

Köksblandare

image49

Dessa olika blandare har vi tittat på till köket. Vi försöker hitta någon som passar till den fyrkantiga diskhon, men som inte kostar skjortan. Vad tycker ni?

De är i tur och ordning:
Tapwell Birillo 188
Mora Inxx A5
Mora Izzy
Tawell Level LEA880
Tapwell Domino 184

Kakel och klinker

Den budget som ingår för kakel och klinker är tyvärr inte så stor (kakel 200:-/kvm och klinker 250:-/kvm) har vi insett när vi varit och tittat i diverse butiker. Tanken just nu är att försöka hitta ett lite billigare vitt matt kakel till väggarna (någon liggande rektangulär modell) och lägga lite mer på klinker. Stensätt i Linköping är bla återförsäljare av Höganäs och där har vi hittat klinker i en brun/grå/svart nyans som vi tror skulle passa i dusch/WC på bottenvåningen. Serien heter Oxide och plattorna finns i tre storlekar, 50x50, 33x33 och 5x5. Vi vill ha någon av de stora storlekarna på golvet samt en ca 30 cm bred rand från golv till tak av den minsta storleken där duschblandaren sitter. Ev skulle den rödbruna nyansen kunna vara ett alternativ. Badrumsmöblen från Vedum, som jag skrivit om tidigare, kommer ha vit stomme och lådfronter i valnöt.

image44

 


Köksritningarna klara!

Det har varit mycket på jobbet senaste veckorna men här är äntligen köksritningarna från HTH. Luckan heter Slät vit, bänkskivan blir en 6 cm tjock laminatskiva som heter Mörk valnöt. Ovanför och under skåpen  sitter en tunn skiva i valnöt, i den under skåpen ska spottarna monteras. Täcksidor och stommar är också i valnöt liksom de öppna skåpen utan lucka. Handtagen heter Stål modern, och vitvaror liksom socklar är i rostfritt. Fläkten kommer från Thermex och heter Vertical 810 och ser inte ut som på ritningen utan har två svarta glasskivor på framsidan.
Diskhon kommer från Intra och heter Intra Quadro 500. Vi har ännu inte bestämt vilken blandare vi vill ha, men det blir någon som passar till diskhon.

Nu är även slutbeställningen gjord så att bygglovsansökan kan skickas in och i nästa vecka hoppas vi kunna få besked om inflyttningsdatum.

image39
image40
image41
image48

RSS 2.0