Gott slut!


Snart är 2009 här!

Vi kommer traditionsenligt fira nyår med vänner, i år blir vi sex vuxna och lika många barn. Maten är beställd hos Matkällaren och det blir hummersoppa till förrätt, oxfilé till varmrätt och chokladmousse med hallon till efterrätt, mmmmm. Mörk kostym gäller för maken och jag tar "den lilla svarta" på bilden ovan, ett fynd från H&M. Även skorna på bilden kommer därifrån, armbandet är från Le Shop. Skålar gör vi i år i Champagne Pannier Brut.

Hur kommer ni fira det nya året?


Julen är över men...

...om några månader fyller jag ju år :). På önskelistan tills dess står denna klocka som på intet sett är ny i inredningssammanhang, men som skulle passa bra på en vägg nära mig. Den öppna planlösningen hemma hos oss gör att det inte går att slänga upp en "vanlig" köksklocka var som helst utan det krävs lite mer eftertanke. Gökuret står för både form och funktion vilket är precis vad jag är ute efter.

Dan före dan....

Det är otroligt vad tiden går fort. Nu har vi bott i huset i fyra månader och det har blivit dags att fira första julen här. Imorgon kommer halva släkten hit och firar med oss, det ska bli så roligt. Jag ska snart fixa julskinkan och vi har några julklappar kvar att slå in när barnen somnat, men sen ska jag sätta mig i soffan med lite glögg och bara njuta av lugnet (före stormen!?). Jag hoppas att ni alla får en riktigt mysig jul med nära och kära!

Igår fick jag äntligen med mig maken till Sova och beställde sängen med stort S och en sängkappa i grått linne. Preliminär leverans vecka 4, jag längtar sååå.

Foto: Privat

13:e december

När maken var på innebandymatch idag tog tjejerna och jag en sväng på stan. Present skulle fixas till Idas dagiskompis (det blev en polisbil i lego efter en del funderande) och julgransfot och -matta stod också på listan. I år har vi lovat barnen en egen julgran på övervåningen och tänk, då behövdes plötsligt en ny fot på bottenvåningen :). Efter en tur till Designtorget var det "problemet" löst. Det blev en julgransmatta från Rotor och en fot från Born in Sweden.

Maken var nöjd med den stadiga foten, så jag såg ingen mening med att berätta vad den kostade....

Vi har börjat pynta lite smått, och så väldigt mycket mer kommer det inte bli. Less is more känner jag när det gäller julpynt.

När Ida var på kalas passade Moa och jag på att mysa lite tillsammans och baka Weronicas Saffransbiscotti. Vi brukar baka dem den här tiden på året och de brukar vara mycket populära. En burk får följa med till min fasters glöggknytis imorgon.

Foton: Privata

Stockholm igen


För några veckor sedan var jag ju med några väninnor i Stockholm och shoppade och hade trevligt. Imorgon är det dags igen, men denna gång åker jag med fyra kollegor. Förutom att prata, skratta, shoppa och äta och dricka gott ska vi se på Uggla, Rheborg och Ulvesons Vilse i välfärdshelvetet som går på Cirkus. Någon annan som redan varit och sett den?

Resan har varit planerad ända sedan i våras och jag ser verkligen fram emot att äntligen komma iväg, vi kommer få en fantastisk dag. Enda nackdelen är väl att det inte blir någon sovmorgon imorgon, men det är det värt!  :)

Foto: Mats Bäcker

Det lackar mot jul

Förra året tipsade Weronica om denna vackra mistel i zink, men den var tyvärr slutsåld när jag skulle beställa. I år däremot, har jag sett till att det finns en att hänga upp, första julen i nya huset. Tyvärr är det för mörkt att ta bilder när jag kommer hem från jobbet, men förhoppningsvis blir det tillräckligt ljust i helgen.

Häromdagen läste jag att den man som kysst en kvinna under misteln ska plocka ett av bären, och när bären är slut är det också slut på kyssarna. Först till kvarn alltså... :)

I morse när vi skulle ta bilen och köra barnen till skola och dagis stod en cementblandare tvärs över vår lilla gata och fyllde garagegrunden på huset som ska byggas bredvid vårt. Det var bara att traska (med högklackade stövlar) över en annan grannes leriga tomt och promenera med Moa till skolan Inget fel i att gå, men nu längtar jag faktiskt efter minusgrader så vi slipper den här leran.

RSS 2.0