Huset efter helgen

I helgen har vi alltså målat och målat och målat, ca 12 timmar per dag. Med hjälp av kompisar (stort tack allihop!!!) är första strykningen på huset nästan klar och vi har gjort av med ca 60 liter färg. Här kommer några bilder från igår kväll.






Mmmmmm....


Idag är önskan vääääldigt stor efter att få sitta i en av fåtöljerna på bilden ovan och bara blicka ut över havet, gärna med ett glas vin i handen. Min semester börjar nästa vecka och idag har det varit helt hysteriskt på jobbet. Mängder med telefonsamtal och mailboxen fullständigt svämmar över. Är det inte typiskt, bara för att jag ska vara ledig i fem veckor. Att varva ner lite innan semestern är bara att glömma, är det inte jobbet så är det huset.

Imorgon hämtar vi skyliften, skjutsar ut barnen till mormor&morfar (ni är världsbäst, tack!!!) och målar sedan hus hela helgen, tack och lov med lite hjälp från kompisar.

Hoppas ni andra får en riktigt skön helg!

Magnettest



Vi har ju uppgraderat till induktionshäll i nya huset så häromdagen gjorde jag "magnettestet" på våra kastruller och stekpannor. Resultatet var inte direkt upplyftande, en stekpanna och en emaljerad kastrull är det som kommer fungera med induktionshällen. Några små kastruller, en djup stekpanna och en pastakastrull måste alltså införskaffas, eller kan man önska sig en kastrull i inflyttningspresent kanske? :).

Ni som har induktionshäll, har ni några favoriter att tipsa om? De på bilden ovan kommer från Hackman.

Till badrummet

Vi har ju valt att ha vit fog på väggarna i badrummen och enligt plattsättaren ska fogen inte bli så smutsig och ful som vita fogar blev tidigare, men den måste ju ändå hållas efter. Därför har jag, efter tips från Weronica, surfat in hos Mitt i Myllan och klickat hem en torkmatta i vitt/natur från Växbo Lin. Man kliver ut på den efter duschen eller badet, och sen kan man även torka av väggen lite lätt. Lin har mycket bra uppsugningsförmåga och torkar fort vilket känns idealiskt i ett badrum.

Lampor


Den här veckan har vi köpt några av de lampor som elektrikern ska sätta upp i huset. Som ytterbelysning blev det lampan på bilden, Tin Maxi i aluminium från Nordlux som lyser både uppåt och nedåt. De kommer vara kopplade till ett speciellt ur som tänder lamporna automatiskt när det blir mörkt, men släcker dem vissa inställda timmar på natten om man vill.

Som uplights till ryggåstaket blev det sex stycken Cato från Belid i vitt. Jag har tidigare skrivit om Cato, men då som sänglampor.

Och jag har även köpt två av Ingegerd Råmans glödlampor som jag skrev om för ett tag sedan. Eftersom upphängingen är så dyr (nästan 2000:-) hade butiken inte tagit in den, men upphängning kan man köpa själv för en billig peng. De ska hänga över "barbänken" i köket är det tänkt.

Jag passar på



Att önska alla en riktigt trevlig midsommar!



Besiktning

Idag kom kallelsen till kontroll- och slutbesiktning av huset. 11/8 kl 9.00 blir det kontrollbesiktning och knappt två veckor senare, 22/8 kl 9.00 blir det slutbesiktning och därefter inflyttning! Jösses, det är verkligen inte långt kvar nu!

Tapeter, tapeter och mera tapeter

Här kommer dagens skörd av bilder från huset och det handlar bara om tapeter. Först ut är en närbild på tapeten som sitter i allrummet på övervåningen och som faktiskt kommer från Boråstapeters kollektion Borosan 07/08. Den är en av standardtapeterna som ingår i priset för huset och den enda som (enligt mig) var något att ha. Den är vit med mönster i blankt vitt och har nummer 8255.
Nästa bild är från Moas rum som nu är färdigttapetserat sedan stjärntapeten från Midbec kom upp. Båda hennes tapeter är från kollektionen Keek-a-boo.
Sist ut är bilder på fondväggen i matrummet som jag gav en förhandstitt på igår. Tapeten kommer från Midbecs kollektion Flair.

IP-telefoni- och internetleverantörer?

Idag damp avtalet på fiber från Utsikt ner i brevlådan. Som TV-leverantör kommer vi ev även i fortsättningen välja Canal Digital, men leverantörerna av IP-telefoni är för mig okända. Alternativen är AllTele och ephone, någon som har erfarenhet av någon av dessa? ephone finns även med bland de ca 10 internetleverantörer vi kan välja mellan, men maxhastigheten är då 10 Mbit/s (iofs fullt tillräckligt men ändå :)). De leverantörer som erbjuder 100 Mbit/s är Bahnhof, Blixtvik, bredband2, SkyCom och Wasadata (dotterbolag till AllTele). Någon som har erfarenheter av dem?

Jag får ta ett snack med maken när han kommer hem, han brukar ha koll på sånt här, men jag vill ändå gärna veta vad ni har för erfarenheter.

Skylift

Idag ringde jag och bokade en skylift, så om knappt två veckor hoppas vi på målarväder! Liften ska användas till tre gavelspetsar som vi hoppas hinna måla två gånger under helgen. Med detta vill jag också säga till släkt och vänner att om någon är sugen på att måla (eller passa/underhålla barn) så är ni varmt välkomna att hjälpa till. Gott om mat och dryck utlovas :).

I helgen fortsatte maken med målningen av garaget tills färgen tog slut. Det går åt otroliga mängder med färg när man målar ett hus första gången har vi märkt. Efter att ha gjort av med 25 liter är garaget fortfarande inte färdigmålat första gången och huset knappt påbörjat. Grannarna C & B har snart målat klart och är uppe i 140 liter färg! Puh!

Jag kikade in genom fönstret


Igår var vi uppe vid huset och målade (maken mest, jag målade bara några plankor eftersom barnen var med) och jag passade på att kika in genom fönstren. Till min glädje såg jag att fondväggen i matrummet hade kommit upp, en härlig färgklick mot allt det Nordsjövita. Eftersom vi inte har någon nyckel så får jag bjuda er på en bild tagen genom fönstret, bättre bilder kommer imorgon när vi varit inne i huset.

Även allrummet på övervåningen är tapetserat, så nu återstår bara vårt sovrum så är all målning och tapetsering klar för tillfället.

Foto: Privat

Inspiration: Vardagsrum

Det här vardagsrummet gillar jag av flera anledningar. Det har en ljus bas som ger stora variationsmöjligheter och bryter av med möbler i svart/mörkt trä. Till detta någon/några få accenter i härligt rött. Ungefär så skulle jag vilja inreda vårt nya vardagsrum. Rummet känns personligt och inbjudande och är genomtänkt utan att bli förutsägbart.

Idag ska vi försöka beta av någon/några punkter på Att göra-listan, bl a köpa ohyvlade plankor till hallen och så ska maken försöka måla lite på huset om vädret tillåter.

Ha en trevlig helg!

Bild: Lånad från Brad Fords portfolio via desiretoinspire

25 Underbara Hem

Idag köpte jag med mig en ny tidning hem, 25 Underbara Hem. Som namnet säger en helt underbar tidning för oss som gillar inredning, arkitektur och design. Fantastiska, personligt inredda hem, massor av inspiration och så är det som omväxling väldigt skönt att slippa se de senaste produkterna som det tjatas om i alla andra inredningstidningar. Tidningen ska komma ut med tre nummer under 2008 och jag kommer definitivt köpa de andra två, det här var verkligen en tidning i min smak! Rekommenderas varmt!

Fler bilder...

Efter skolavslutningen följde mormor & morfar med upp till huset och jag passade självklart på att ta lite bilder (igen). Byggställningen som stått mitt i huset sedan det restes hade rivits och rymden i vardagsrummet är helt fantastisk.

Stefan höll på med kaklet i badrummet (vitt, matt 20 x 40 cm).

Peter hade precis börjat sätta upp en av tapeterna i Moas rum (rosa- och vitrandig från Midbec). 

Och så hade Idas röda fondvägg blivit målad. Hennes rum är en sån härlig färgklick, man blir glad bara av att gå in där.

På Att göra-listan

Allt går i rasande fart i huset och det är bara lite drygt två månader kvar tills vi ska flytta! Plötsligt är Att göra-listan lång och då är detta ändå bara en del av allt vi inte får glömma att göra och de första fem punkterna ska helst vara klara under nästa vecka.... 

* Hämta extra kakelplattor till duschen eftersom det saknades några
* Köpa ohyvlade plank till hallen
* Köpa ytterbelysning x 7
* Köpa lampor som ska lysa upp ryggåstaket x 6
* Köpa spegelbelysning till dusch/WC
* Mäta och beställa spegel till dusch/WC
* Köpa flyttkartonger
* Gå igenom och rensa ur på vinden
* Boka Sky lift och måla färdigt garaget och huset
* Börja packa
* ...
*

Tur att skatteåterbäringen nyss damp ner på kontot.

Lite fler bilder från huset

Ida har ju valt att ha rosa och rött i sitt rum och nog blir det rosa alltid! Kortväggen till höger som inte syns på bilden ska bli röd. En liten chock fick jag när jag såg hennes rum efter första strykningen, men det kommer bli jättefint när det är klart och hon kommer älska det :). Fördelen med att måla är att det bara är att måla över när hon tröttnar (även om det nog går åt några strykningar för att täcka den där färgen....)

Stefan har satt kakel och klinker i dusch/WC. Det saknades tyvärr två plattor till ovandelen av fönstret som vi ska hämta på Stensätt imorgon, men när det är klart ska väggen fogas med vit fog. Någon annan som har vit fog och har tips på hur man håller den fin, framför allt i duschen?

Vårt släta, fina innertak. Den här bilden är från matrummet och på den spacklade väggen ska den röda fondtapeten sitta.

Och sist men absolut inte minst, insidan av garaget.


Foton: Privata

Schack någon?

När jag kom till huset i eftermiddags höll Stefans chef på att lägga golvet i tvättstugan och så här snyggt blir det! Golvet ska sedan fogas med svart fog och resten av inredningen (maskiner, skåp, bänkskiva mm) blir vit.

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Igår målade våra målare allt som ska vara Specialgrått i huset, dvs nästan hela bottenvåningen samt arbetsrummet uppe. Imorse åkte maken och jag förbi innan jobbet för att titta på resultatet och ....... det var inte alls som jag tänkt mig! Färgen i sig är fin men vid ryggåstaket blev kontrasten för stor mot det kritvita taket. Efter en massa ältande och funderande hit och dit och ont i magen, några samtal till målaren och byggledaren (ställningen vid ryggåstaket ska nämligen tas ner imorgon) så har målarna nu bytt färg till Nordsjövit och målat en vända på bottenvåningen. Jag gick förbi efter jobbet och kunde pusta ut för nu ser det jättebra ut. Mindre kontrast mot taket och bort med den lite för gula tonen som kom fram i den Specialgrå färgen i vardagsrummet.

Så här såg det ut efter en strykning med Nordsjövit (tyvärr svårt att återge de riktigt rätta färgerna):



Så här såg det ut med Specialgrått i arbetsrummet (som nu också ska målas Nordsjövitt):

Foto: Privat

För er andra som också letar barstolar

Jag har tidigare skrivit om vårt sökande efter den perfekta barstolen och för er andra som letar barstolar vill jag tipsa om Sköna Hems artikel 27 sköna barstolar. Där finns barstolar i alla möjliga färger, former och material.

Mina egna krav är att de ska vara vita, transparenta, rostfria eller en blandning, stabila och bekväma självklart (Ghost-pallen från Kartell är snygg men fruktansvärt obekväm att sitta på) och så måste barnen kunna ta sig upp själva. Någon som köpt någon sådan barstol som ni kan tipsa om?

Foto: Carl Linde

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Mia och Jeanette så här kommer lite svar på frågorna:

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
För tio år sedan hade jag precis avslutat min utbildning på Systemvetenskapliga programmet vid Linköpings Universitet och fått mitt första jobb (på samma företag som jag jobbar idag, men det hade då andra ägare och annat namn och jag hade delvis andra arbetsuppgifter). Även maken (som då "bara" var fästman) hade fått jobb och just att jobba var en väldigt stor del av livet. Året efter gifte vi oss och året därpå åkte vi till Malaysia i tre veckor med varsin ryggsäck. Ni har säkert redan räknat ut att vårt första barn föddes ytterligare ett år senare :).

2. Vilka fem saker finns på att göra-listan idag?
1. Ringa BVC och boka tid för 4-årskontroll för Ida (hann jag inte)
2. Byta kolsyretub till Soda Streamern (slut på Duka :( )
3. Köpa ost på Norins (det blev Parmesan och Grevé den här gången, mmmmm)
4. Hämta barn och laga mat (Moa följde med Cornelia hem och åt där, Ida ville ha mackor till middag med efterföljande glass varpå hon somnade i soffan... vilken supermamma man är)
4. Städa, torka golv och vika tvätt

3. Godis jag gillar
När jag var mindre kunde mitt godis räcka i flera veckor, numera äter jag sällan godis, men när jag äter så äter jag nästan tills jag mår illa. Mina absoluta favoriter är salta sillar, men det mesta som är salt lakrits eller surt kan hamna i påsen. Geléhallon har jag också gillat sen jag var liten.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Anlita någon att måla färdigt huset och fixa trädgården, köpa lite nya möbler, köpa varsin ny bil till mig och maken, göra resor med hela familjen, köpa en sommarstuga vid vattnet, sprida pengar till nära och kära och se till att förvalta resten så att vi skulle kunna leva på det lääänge.

5. Städer jag bott i:
Den var ju lätt...jag är född och uppvuxen här i Linköping. Vi har flyttat runt en hel del men aldrig till någon annan stad.

Jag bryter lite mot reglerna och väljer att inte utmana fem andra bloggare, men om någon känner sig manad vore det självklart kul att få veta lite mer om er.

Klinker lagd i badrummet

Igår fick ni se bilder på mosaiken i duschen på övervåningen. Imorse när vi var uppe i huset och pratade med målaren var resten av klinkerplattorna (45x45 cm) lagda i badrummet och Stefan höll på att fuktspärra i tvättstugan där golvet ska bli schackrutigt. Det funkar suveränt med de hantverkare som jobbar på vårt hus och det är så skönt! Alla tak på bottenvåningen är nu målade och i slutet på veckan kommer Leverans 2 med bla golvet. Ikväll när vi kikade in genom fönstren såg jag att fläkten kommit, men tyvärr ligger den kvar i kartongen.




Korbo

Imorgon är sista dagen att som helårsprenumerant beställa korgar från Korbo med 30% rabatt via Elle Interiör, så jag har precis passat på att beställa en. Det blev en Bucket 20 och jag har tänkt ha den till förvaring i badrummet, tex till handdukar, extra toarullar och liknande. Eftersom korgarna är syrabeständiga/galvade så funkar de toppen i fuktiga utrymmen utan risk att de rostar eller på något sätt blir fula.

Garaget

Här kommer de utlovade bilderna på garaget. Det kommer, precis som huset, bli helt svart förutom takfötterna som blir vita (och så porten förstås).





Svart

I helgen köpte vi ny färg (Alcro Allmoge Svart) och har börjat måla garaget. Det blir såå snyggt och vi är jättenöjda. Fler bilder kommer.

Kakel, klinker och spackel

I fredags (på självaste Nationaldagen) cyklade hela familjen upp till huset och träffade plattsättare Stefan. Vi gick igenom alla våtutrymmen samt köket och diskuterade hur plattorna ska sättas, vilken färg det ska vara på fogen men även hur mycket extra vissa saker kommer kosta.

Mosaiken i köken är en sak som kostar extra på grund av att det kan ta längre tid att få till det utan att behöva dela mosaikplattorna någonstans. I badrummet på övervåningen ska vi ju ha 45x45 cm plattor på golvet och det tar troligen också längre tid att få det slätt men ändå med fall mot golvbrunnen under badkaret. Sist men inte minst är det skiffret i hallen som kommer kosta extra. Detta på grund av att plattorna inte är exakt lika tjocka och dessutom lite kupiga i formen. Att lägga detta skiffer (i halvförband) och få det snyggt kan ta sin lilla tid, men det är det värt :).

När vi kom upp till huset vid 9-tiden hade Stefan redan lagt mosaiken (5x5) i duschen på övervåningen.

I dusch/WC på bottenvåningen såg det ut så här:


I tvättstugan är väven uppe och målad, liksom taket.

I stort sett hela huset är spacklat nu, nedan en bild från vardagsrummet.

Imorgon börjar plattsättaren

Imorgon bitti ska vi träffa en av våra plattsättare vid huset för en första genomgång av hur badrummet ska se ut. Tanken är att han ska börja lägga klinker imorgon! Imorse när vi var där höll en kille på att sätta någon typ av fuktspärrsmatta i hela badrummet och dusch/WC, väv var satt och målad i tvättstugan och taket var målat i badrummet. Jag ska ta lite bilder imorgon för den som är nyfiken.

Ha en trevlig helg allihop, vi ska snart ha möte med efterföljande sommarfest här på jobbet och en kille kommer och grillar åt oss ikväll.

Jag gillar Kartell

Vi har just nu bara en bordlampa från Kartell, men jag har upptäckt att jag gillar mer av deras möbler. För några veckor sedan skrev Eastcoastmom om barstolen Spoon i design av Antonio Citterio och Toan Nguyen, och den är ju bara för cool. Jag har letat och letat efter snygga barstolar men inte riktigt hittat rätt. Några vita Spoon skulle nog passa i nya huset. Nästa gång vi har vägarna förbi Nordik ska jag passa på att provsitta den. En annan Kartell-stol jag gillar är klassikern Louis Ghost. Varför inte en transparent sådan i hallen :).

Kalaskul

I lördags fyllde Ida fyra år och det har som sagt firats hela helgen. I söndags kom hennes kompisar från dagis och roade sig med att leka kurragömma, hoppa studsmatta och äta tårta och chokladbollar. Men allra roligast var nog ändå ballongerna....fyllda med helium....som for högt upp i himlen när man släppte dem. Många ballonger var det som for iväg, men som tur var räckte de till så att alla fick med sig en hem. För er som har kalas att planera framöver kan detta varmt rekommenderas.

Foto: Privat bild redigerad under Mikaelas Photoshopkurs.

Det händer saker hela tiden

Jag beklagar att det varit dåligt med uppdateringarna här men influensan tog knäcken på mig så jag har inte orkat med annat än jobb och familj senaste veckorna. I helgen firade vi även Ida som fyllde fyra år och hade kalas både lördag och söndag. Men några bilder orkade jag ta i helgen när vi gick förbi huset. Nu har vi fått en stooor garageport, vilket betyder att både hus och garage är färdigt för målning. Även de silverfärgade stuprören är på plats och de kommer bli så snygga mot den svarta fasaden :). Jag bjuder även på en bild av vår (i vårt tycke) underbara utsikt från baksidan. Man kan inte tro att vi kommer bo bara 5 km från centrala stan.

RSS 2.0