Fikapaus

Jag beklagar att det varit så dåligt med uppdateringar senaste veckan men jag har tyvärr varken haft tid eller ork att blogga. Inspiration är det ingen brist på, men det gör det bara ännu värre på något vis. Idag är det studiedag i både skolan och på dagis så på förmiddagen har vi varit hos frisören. Om en liten stund ska vi till Mia så jag har bakat chokladmuffins till fikat. Jag använde det här grundreceptet, bytte ut en del av mjölet mot 3 msk kakao och hade i ca 75 gram hackad mörk choklad, mmmmm.

Foto: Privat

Uppåt väggarna


För ett par månader sedan shoppade jag hos Reunion och nu har äntligen sakerna kommit på plats i lilla badrummet där maken och jag håller till. Med rätt verktyg går allt så mycket lättare så att borra hål för krokar mm var inga problem med ett riktigt kakelborr. Fem krokar och en toarullehållare har kommit upp, och även högskåpet från IKEA som rymmer "allt" trots att det bara är 19 cm djupt. Jag har sju hyllor i skåpet och maken har en, perfekt fördelning, eller hur? :)

Foton: Privata

Barnen i Bullerbyn

Mindre bra bild tagen sent på kvällen i en hast, men för mig är det en underbar bild. Små och stora, killar och tjejer som leker och har så kul tillsammans. Det är inte bara det nya huset som vi trivs bra med utan hela området. Supertrevliga grannar och riktig Bullerbykänsla med alla barn. Härligt!

Foto: Privat

En plats i solen

Jag har tyvärr sällan vare sig tid eller ro att läsa böcker längre, men när jag väl kommit igång vill jag helst inte lägga böckerna ifrån mig. En författare jag gillar är Liza Marklund och den första bok jag läste av henne var Gömda, en mycket gripande, verklighetsbaserad bok. Senare kom hennes böcker om reportern Annika Bengtzon. Jag har läst de flesta av böckerna om Annika och i somras hade vi (sent omsider) Livstid som ljudbok i bilen.

På onsdag släpps Lizas elfte bok, uppföljaren En plats i solen som jag har förhandsbokat hos Adlibris. Den hoppas jag kunna spendera några spännande timmar med i soffan framför brasan i höst.

Springslanten



Imorgon arrangeras Skoljoggen på Moas skola. Skoljoggen arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet för att främja att barn och ungdomar mår fysiskt och psykiskt bra. I samband med Skoljoggen samlar elever och barn in en springslant (10:-) och en del av den går till Barncancerfonden. Ytterligare ett bra initiativ för barn som jag gärna stödjer. Om du själv vill starta en insamling till Barncancerfonden kan du läsa mer om det här.

För barnen




Om du som har en blogg skriver ett inlägg om Uppdrag barn och länkar dit så skänker Vattenfall 20:- till World Childhood Foundation, det tycker jag är jättebra! Vill du själv bidra med mer pengar kan du till exempel gå in på Childhood och köpa det fina armbandet till dig själv, barnen eller som present.



Lite om mig

Jag har blivit utmanad av Anna som har bloggen Familjen Göransson och här kommer mina svar:

Vilken mat äter du ofta? Till lunch blir det ganska ofta thai-mat, hemma ofta pasta

När du är på kalas är du den personen som sitter eller hjälper du till? Det är olika, men för det mesta hjälper jag till även om jag inte brukar ställa mig och diska särskilt ofta när jag är borta.

Var sitter du helst och bloggar? Just nu hemma vid stationära datorn, men jag hoppas kunna blogga vid en bärbar dator på bottenvåningen framöver.

Köper du ofta trisslotter? Nej

Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne ? Vår häftigaste resa var när maken och jag luffade tre veckor i Malaysia.

Vilken kanal tittar du mest på ? Det beror på programmen, men ganska ofta på Femman.

Klädbutik ? MQ till mig själv och H&M och Polarn till barnen

Inredningsbutik ? Jag gillar flera, men några exempel är E-teak, Nordik, Lindholms och så har det blivit en och annan tur till IKEA...

Godis ? Älskar salta sillar, surt godis och geléhallon

Stad ?
Född och uppvuxen i Linköping och det är fortfarande min favorit, men Malmö är en mysig stad också

Dryck ? Rött vin eller mineralvatten beroende på tillfälle

Tv-serie ? Grey's Anatomy och olika inrednings- och trädgårdsprogram (nu blev ni förvånade va? :))

Träning ? Ja vad ska jag säga...jag skulle vilja och behöva träna oftare, men ibland går ekvationen helt enkelt inte ihop.

Bakverk ? Blåbärspaj med vaniljsås är en stor favorit.

Kaffe ? Helst inte, jag är en tedrickare.


Det var lite om mig. Någon som vill berätta lite om sig?

Till samlingen

Jag följde med vännen och kollegan L till Duka igår och när jag fick syn på de nya muggarna kunde jag inte låta bli. Det förra mönstret Shade var inte riktigt i min smak men Splash passar mig perfekt med sitt grafiska men lekfulla uttryck. Sen matchar de ju snyggt till de övriga muggarna i skåpet :).

Foto: Privat

Helg

Äntligen fredag! Jag har gjort några ärenden idag och hämtat den härdade glasskivan till köket, varit en sväng på det stora varuhuset och köpt en hel rad med tidskriftssamlare till arbetsrummet och lådor till barnens hylla i allrummet. Jag får återkomma med bilder när det är klart. Barnen äter popcorn framför TVn och jag passar på att skriva ett inlägg och önska alla en riktigt trevlig helg!

Här är det råkallt idag och ett varmt bad och ett glas vin vore inte helt fel. Jag gillar badrummet på bilden, gammalt och nytt i en härlig personlig blandning. "Stänkskyddet" bakom badkaret är ett gammalt plåttak.

Tjejkväll

Maken är i Stockholm ett par dagar så ikväll har tjejerna och jag varit "ensamma" hemma. På lunchen köpte jag ett pysselpaket med cernitlera där tanken är att man ska göra sina egna smycken. Leran måste knådas ganska länge för att bli mjuk så Ida tröttnade snabbt på den delen av pysslet men gjorde gladeligen maskar och annat när leran väl gick att jobba med. Moa blandade färger så det stod härliga till och det blev till jätteläckra pärlor.

Imorgon ska det träs både halsband och armband så jag får återkomma med resultatet.

Bild: Privat

I köksfönstret

Vi valde att sätta mosaik även i fönstren vid diskhon i köket och är mycket nöjda med hur ljuset reflekteras där, ytan känns levande trots att den är helt vit. När barnen och jag var med mormor på Blomstertorget i helgen fick några mini-orchidéer följa med hem och ett par av dem samsas nu med skålen med tomater i fönstret. Skålen är min favorit och kommer från Ledbergs Krukmakeri. På Blomstertorget fanns även pumpor i olika storlekar så några sådana kanske får pryda fönsterbänken om ett tag.

Foto: Privat

Förvaring

Förra helgen var vi (återigen) på IKEA och köpte förvaring. Till arbetsrummet blev det två Billy och en Benno :). Vi har några kartonger kvar att packa upp så det lär nog bli fullt ganska snabbt. Svarta och vita tidskriftssamlare ska inhandlas för att svälja alla papper och några Kassett lådor finns redan på plats för att gömma tejp, gummisnoddar mm småplock.  Jag har inte bestämt mig än om vi ska köpa dörrar till eller inte. Dörrarna kan ju i så fall vara hela, halva och täckta eller med frostat glas. Vad tycker ni?

Foto: Privat

Om två månader

För sjätte året i rad tar Blossa fram en exklusiv glögg med en ny smak för säsongen. Årets glögg Blossa 08 har en frisk smak av blåbär, Blossa klassiska glöggkryddor och en ton av kryddnejlika. Den säljs endast under julen 2008 i begränsad upplaga.

- Blossa 08 har en ny stil i såväl smak som design. De blåröda bären och den läckra flaskan i blåskimrande glas med ett typsnitt inspirerat av snö ger julkänsla på ett nytt sätt. Den finns att köpa på Systembolaget från den 3 november. Upplagan är begränsad, så det gäller att skynda sig om man vill ha en flaska Blossa 08 på julbordet, säger Katarina Letz Söderström, Category Manager på V&S. 

Jag kommer med all säkerhet köa på systemet i november igen. Förra året köpte jag även samlingen med Blossas fem årgångsglöggar, inte för att jag dricker så mycket glögg utan för att det är lite kul att ha dem och så är ju flaskorna snygga :).

Ikväll har jag dock njutit av sommarens(?) kanske sista glas rosé.

Trevlig helg!


Sova

Sent i säng, upp före fem för att jobba och så genomförkyld på detta. Hämta barn, hem och diskutera finplanering, matjord och rullgräs med grannarna, laga mat och så ringer det från jobbet... Jag är sååååå trött nu. Att få krypa ner i sängen på bilden ovan skulle jag inte ha något emot, även om den säng vi har funkar helt ok och inte ligger högst på priolistan att byta ut just nu. Idag är den dock inte bäddad, så ni får nöja er med inspirationsbilder från Sköna Hem.









Speciallösningar i sovrummet! Charlotte har ritat den platsbyggda sängen,  med nattduksbord infällda i väggen, och garderoberna, inspirerade av designern Christian Liaigres känsla för att få ut det bästa av varje hus.

Sov sött!

Första brasan

I lördags eldade vi i kaminen för första gången. Det är verkligen något speciellt att sitta och titta på lågorna, eller hur? Korbo-korgen har fått rycka in som vedkorg tills jag hittar den "rätta".
Dock förstod vi efter en stund varför man ska elda ur kaminen ordentligt. Det är för att det luktar riktigt illa om kaminen i början från de olika ytskikten (antar jag att det är). Till helgen ska vi se till att göra det ordentligt, alltså elda rejält i flera timmar. Om ni är frusna är ni välkomna hit då :). En annan sak som är lite synd med nya, moderna kaminer är att när man väl fått igång elden och stänger luckan så hörs nästan inget av det där härliga sprakandet från veden. Det blir nog att lämna luckan lite, lite öppen ibland bara för att få höra det.

Foto: Privat

En soffa för alla

 
I samband med flytten köpte vi en Klippan till barnens allrum. Det blev inte den i skinn som jag bloggade om för ett tag sedan utan en i tyg, avtagbart och tvättbart i maskin. Funkar bra även varma sommardagar när en skinnsoffa blir för klibbig att sitta i med bara ben. Dock är det hittills inte barnen som spenderat mest tid i den, utan katten :).

Foto: Privat

Skördetid

Ikväll kändes det som höst på riktigt. Barnen har aldrig sett en skördetröska förut men ikväll har de kunnat studera den ordentligt när den kört fram och tillbaka utanför tomten. Det känns underbart att ha "landet" till granne, vi bor ju trots allt bara fem km från centrala stan. Det är verkligen ro för själen att komma hem till detta efter en stressig dag på jobbet.

Ro i själen ger även lågorna från braskaminen som vi tände för första gången i lördags. Mer om detta och bilder ska jag försöka lägga upp imorgon.

Igår var maken och köpte dammsugare. Det blev den jag skrev om häromdagen men jag har tyvärr inte hunnit testa den än så utvärderingen får vänta lite. Ikväll ska jag bara vårda den förkylning som tyvärr satte klorna i mig i helgen. Jag försökte skrämma viruset på flykten med ett Body Pump-pass på lunchen, men det fungerade tyvärr inte, så istället får det bli en kopp Kusmi-te och lite mörk choklad, delar av en mycket uppskattad inflyttningspresent (tack vännen, mitt i prick som vanligt!).

Foto: Privat

RSS 2.0