Förkylt

Idag har jag köpt apotekets "alla" förkylningspreparat och hoppas att det ska kurera mig snabbt. Hoppas kan man alltid, eller hur? Echinagard brukar funka bra för mig (placeboeffekt eller inte spelar mindre roll tycker jag) men idag köpte jag även c-vitaminbrus och Gericomplex som förhoppningsvis ska få mig att känna mig lite piggare mitt i allt snörvlande. Suck! Det är nästan så att jag hellre är rejält däckad och sover några dagar i sträck, än är förkyld och pallrar mig iväg till jobbet och är halv- eller helseg i en vecka.

Har ni några bra tips på hur man blir av med förkylningen fortare? Eller vad som lindrar bra?


Fårö

Fårö är helt klart den vackraste platsen jag sett hittills på Gotland. Ett otroligt lugn infinner sig när man står bland raukarna och tittar ut över havet som sträcker sig till världens ände. Underbart!





För 10 år sedan

Om en dryg vecka firar maken och jag tioårig bröllopsdag så idag bokade jag en övernattning på Gullmarsstrand. Afternoon tea, bastu och fyrarätters middag på kvällen, mmmm. Håll tummarna att vädret blir bra, så att vi kan njuta av allt det vackra i omgivningarna och ta massor av kort :).

 

En vecka går så fort

Fullt upp på jobbet och kundbesök i Stockholm onsdag till torsdag så i fredags kände jag mig som en urvriden trasa. Därför blev det tyvärr inga uppdateringar i veckan. Igår lämnade vi barnen hos mormor&morfar och packade och åkte till Nyköping för inflyttningsfest/kräftskiva. Nykokta, svenska kräftor, västerbottenostpaj, gott bröd och starka drycker av olika slag blev det i mycket trevligt sällskap. Regnet öste ner på kvällen, men vi hade det varmt och mysigt under taket till partytältet. Skönt att kunna koppla bort jobbet en stund, det var precis vad jag behövde. Imorgon börjar skolan igen för äldsta dottern, en påminnelse om att hösten är på intåg.

Foto: privat

Augustikväll

I onsdags åkte vi och tog ett kvällsdopp med barnen efter jobbet. Det känns lite som att man förlänger semestern trots att man börjat jobba :).

Jag övar och övar på mina manuella inställningar på kameran, ibland blir det bra men ganska ofta blir det inte riktigt som jag tänkt mig. Det gäller att ha tålamod och inte ge upp, men det kan vara otroligt frustrerande vissa gånger. När maken läste pocketböcker på stranden på Gotland läste jag Understanding Exposure, en bok jag köpte ungefär samtidigt med kameran för några år sedan men inte tagit mig igenom tidigare. Rekommenderar den varmt till er andra som också är nya på manuella inställningar. Jag har också hittat massor av inspirerande fotobloggar som jag följer och så ska jag försöka hitta någon bra fotokurs att gå under hösten för att lära mig mer.

Tyvärr återges inte färgerna på samma sätt i Photoshop som när jag publicerar dem på bloggen, någon som vet om det är något man kan justera med någon inställning (kör gamla Photoshop 6 just nu men har CS3 liggande någonstans...)?

Foton: Privata (konstruktiv kritik mottages tacksamt)

Perfekt till festen

Augusti är ju en månad med många fester och då är sådana här glasmarkörer en toppengrej att använda sig av. Alla (åtminstone åtta i det här fallet) får en egen färg på markören och kan på så sätt hålla reda på sitt eget glas. Kan man ändå inte hålla reda på sitt glas kanske man inte ska fylla på mer... :).

Möbler på plats

Igår skruvade maken ihop nya bordet och ikväll invigde vi våra nya altanmöbler som funkar ypperligt. Maken var från början tveksam till det låga ryggstödet på stolarna men han hade inga klagomål idag :). Jag tycker att det är snyggt och så slipper man se en massa ryggstöd som skymmer utsikten när man sitter inne i matrummet. Det känns bra att vi tog en ganska stort bord och åtta stolar, utrymmet kommer att testas redan imorgon kväll när min syster och hennes sambo (på besök från Malmö) och min mor och far kommer hit och äter middag. Det känns fortfarande lite stelt och kalt på altanen, lite gröna växter och annat piff måste till innan det blir riktigt trivsamt.  

Foton: Privata

Häckfunderingar

Teaser1

Idag var maken och jag grymt effektiva på lunchen. Vi träffades kl. 12 och hann på tjugo minuter köpa bord och åtta stolar samt en solsäng till altanen och även bestämma oss för att plantera Stor Svartaronia som häck runt tomten till hösten. Bra jobbat eller vad säger ni? :). Svartaronian har mörkgröna, blanka blad som blir orange/röda till hösten vilket jag tycker är jättevackert. Någon som har Svartaronia som häck och kan berätta vad ni tycker om den, hur fort den växer osv? Jag har tänkt plantera en Japansk blodlönn vid stenarna på framsidan och tror att den kommer matcha häcken fint. Utemöblerna ska hämtas ikväll så bild kommer senare.

Foto: Plantagen


Soppa

Jag gör ett försök att variera maten här hemma lite grann. Det är i stort sett alltid jag som lagar maten och då och då blir man less på köttbullar och stuvade makaroner, spagetti carbonara och falukorv med potatismos :). Ikväll blev det Cowboysoppa från Linda skugges bok "Mamma, jag är hungrig!".



300g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 potatisar, skalade och tärnade
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt potatis och paprika och fräs ytterligare någon minut. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med färska örter.

Foto: Privat

Vardag

Igår började jag jobba igen efter fem veckors semester. Det går mycket bättre än jag trodde, till och med att komma upp på morgonen. Och det härliga vädret gör att jag har energi kvar när jag kommer hem, något jag definitivt inte hade innan semestern. Däremot känns det lite vemodigt att sommaren snart är slut, att hösten är på väg och att ytterligare ett år "snart" är till ända. Förhoppningsvis blir hösten spännande, med några jobbresor, trevligt umgänge med vänner och så vår tioåriga bröllopsdag om några veckor. När en dörr stängs öppnas en annan...eller hur brukar man säga? Och jag tänker defintivt återvända till den där härliga stranden på Gotland, kanske redan nästa år...


Foton: Privata

Strykjärnet

När vi var i Visby åt vi lunch på Strykjärnet, något jag varmt rekommenderar om ni har vägarna förbi. Jag åt en galette med kyckling, pesto, fetaost, cocktailtomater, babyspenat och solrosfrön, fantastiskt gott! Dock är det ett populärt ställe så man kan få vänta en stund på att få bord. Om man inte orkar gå hem kan man stanna över natten i den vackra sviten på ovanvåningen :).

Foton från hemsidan

RSS 2.0