Migrän

Idag har jag inte gjort många knop. Jag hann dammsuga bottenvåningen och köra en maskin tvätt, sen slog huvudvärken till. Större delen av dagen har spenderats på soffan, men nu ikväll har det mesta av värken gått över. Nu ska jag snart krypa i säng och lämnar er med en bild min sjuåring tog i trädgården utanför stugan vi hyrde på Gotland. Båda barnen älskar att låna mammas kamera och trots att den är stor och tung för dem så blev fotot riktigt bra, eller vad tycker ni? :)

Foto: Moa Gustafsson

Spindelmyra?

Vi är nu hemma efter en härlig vecka på Gotland och tvättmaskinen har gått varm i ett par dagar. Vi hann med både mysiga utflykter och sol&bad, men nu är det skönt att vara hemma igen i vårt underbara hus. Sista dagen gjorde vi några timmar i Visby innan färjan skulle gå och i GADs nya butik fanns mycket snyggt som gärna hade fått följa med hem. Tyvärr passade det varken utrymmet i bilen eller plånboken, men denna insekt [med kropp som en myra men med åtta ben] lyckades vi dock pressa in i bagaget och den håller nu vakt utanför dörren.


Foton: Privata

Trädgården så här långt

Här kommer lite bilder från trädgården som jag passade på att ta idag när det inte regnade. Stenläggningen är snart färdig, altandäcket är klart och gräset är sått och på väg upp. Träd, buskar och andra växter saknas liksom möbler och en hel del annat, men vi har kommit en god bit på väg. Imorgon bitti åker vi till Gotland för lite välbehövlig avkoppling och inspiration.

Sköt om er så "ses" vi om en vecka!





Foton: Privata

Svart som natten....eller var det katten?

För ett tag sedan högg vi på ett erbjudande att köpa en Sit on it sittsäck till rabatterat pris via Canal Digital. Det blev en svart eftersom vi ska ha den i vardagsrummet. Barnen använder den ibland när de tittar på film, men allra mest används den faktiskt av vår fyrbente familjemedlem Snobben. Man sitter väldigt skönt i den även som vuxen eftersom den är så stor, men har man väl satt sig är det nästan omöjligt att komma upp igen:).

Foto: Privat

Fabriken Furillen

Regnet öser ner utanför fönstret och jag sitter vid datorn och drömmer mig bort. Ett ställe som jag skulle vilja besöka när vi är på Gotland är Fabriken Furillen. Naturen är grymt vacker och jag älskar färgerna (eller bristen på färg...?) och den sparsamma men ändå inbjudande inredningen. Jag visade några inspirationsbilder från Fabriken redan för nästan två år sedan, men jag dras fortfarande lika mycket till dem. Tanken är att vårt sovrum ska inredas på ett liknande sätt. En smygtitt på sovrummet finns här, mer kommer när vi gjort av med den gräsliga valnötsfärgade sänggaveln som troligen ska bli ersatt av något hemmasnickrat i vitt.










Rute Stenugnsbageri


På tisdag morgon packar vi in familjen i bilen och åker mot Oskarshamn för att ta färjan till Gotland. Jag längtar otroligt mycket även om vädret inte ska bli något vidare. Det ska bli skönt att komma iväg och koppla av på riktigt och sedan ser jag faktiskt fram emot att komma hem igen till vårt härliga hus och (förhoppningsvis) växande gräsmatta :). Ett ställe som vi ska försöka hinna med denna gång är Rute Stenugnsbageri som jag bloggade om för ett drygt år sedan. Alldeles speciella är tydligen deras pestosnittar som beskrivs i boken Café Gotland. Receptet finns i mitt tidigare inlägg om någon är baksugen.

Foto: Lo Kihlberg

Bloggfavoriter: Holly Brimhall - Sunshine in my soul

Picture Life Workshop

För snart ett år sedan skrev jag och tipsade om min absoluta favoritblogg när det gäller att få fotoinspiration. Nu när jag har tid att fokusera på fotograferandet igen tänkte jag fortsätta dela med mig av fotobloggfavoriter. Även denna gång är det en amerikanska och hon heter Holly Brimhall. Precis som hos Tara Whitney är det barn- och familjebilder som dominerar och jag älskar färgerna och känslan som förmedlas i bilderna. Kika in och inspireras!

Vilka är era favoriter när det gäller fotoinspiration?

Sugen på nytt objektiv

Under semestern har jag tagit upp fotograferandet igen och börjat ta en hel del bilder med manuella inställningar. Hittills har kit-objektivet (18-55) funkat alldeles utmärkt men jag är sugen på att köpa ett nytt objektiv till min 350D och tittar just nu på Canons EF 50mm f/1.8 II som verkar vara ett bra objektiv för en liten peng. Min fråga är nu om det är något att satsa på? Ni som har det, vad tycker ni om det (för- och nackdelar)? Hur mycket använder ni det? Finns det något annat objektiv som ni gillar bättre? Jag tar mycket bilder inomhus utan blixt och mycket bilder på barnen.

Barndomsminnen

Igår åkte hela familjen till Tift och plockade jordgubbar. Solvarma, söta, underbart goda jordgubbar som ska ätas, syltas, saftas och bakas. När jag var liten brukade vi åka och plocka jordgubbar och hallon och även om barnen blev trötta ganska snabbt så var det nog ändå ett litet äventyr. Innan vi åkte hem plockade vi även lite sockerärtor och det fick mig att minnas somrar i farmor&farfars stuga för många, många år sedan när man kunde plocka sockerärtor direkt från plantan. Då hade man inte många bekymmer :).

Nu ska jag återgå till syltandet...mmmmm, så gott det blir!

Foto: Privat

Liten blir stor

Igår hade vi en dag med förhållandevis mycket sol och då tog Micke med barnen på en cykeltur under vilken min stora lilla tjej lärde sig cykla utan stödhjul. Heja! Hon kunde självklart inte vänta tills de kom hem utan lånade pappas mobil och ringde och berättade: - Precis när vi skulle cykla till den där lekparken, precis då bara kunde jag!


Foton: Privata

Bra val för stora och små


När jag bläddrade igenom Hus&Hem idag fastnade ögat på dalahästpusslen av Michael Asplund som säljs i Rädda Barnens shop. Design med en liten twist, jag gillar! När jag surfade runt i shoppen hittade jag även lite annat jag gillar, bl a ljusstaken Fire av Anita Kraitz, Frank-muggen från Frank Form och vinglasen Friday i design av Erika Lagerbielke för Orrefors.

Pssst.... vi är med gräs!!! Jag sådde ju i lördags och idag på sjätte dagen sticker det upp små ljusgröna strån lite här och var :).

Ett par varv i spåret

I morse gjorde jag och Ida Annes Krabbelurer till frukost. Ingen grädde fanns att tillgå, men väl några olika sorters sylt. Krabbelurerna fick väl godkänt av samtliga i familjen och kommer säkerligen lagas igen. Däremot är de väl inte den nyttigaste och bästa starten på dagen (snacka om sockerkick) så efter frukost drog jag på mig träningskläder och tog ett par varv i spåret. Det var inte igår jag gjorde det senast så det var riktigt jobbigt, men sååå skönt med frisk luft och skogsdoft och att få vara alldeles ensam utan två små som ropar "mamma..., mamma..., mammaaaaa...". Det är härligt med semester och att få tid med familjen men ibland kan det bli lite för mycket av det goda. Då är det perfekt att bara ha ett par hundra meter till elljusspåret och kunna ta en paus och hämta andan.

Foto: Privat

Regnet är bra för gräset...

Här har det regnat och regnat och regnat idag. Perfekt för gräset vi sått :). Och så känns det helt ok att åka och handla och gå på systemet en sån här dag. Under eftermiddagen och kvällen har vi haft besök av vänner vi inte träffar så ofta och det förgyllde verkligen denna gråtrista dag.

Så här ser det ut på vår framsida just nu. Ni får föreställa er det friskt gröna gräset som snart växer upp och en oval med kantsten runt allt singel. Gräsen ska planteras ner (måste bara gräva undan singel och göra hål i markduk och fylla på med jord först...) och ska även få sällskap av något högre gräs alt. bambu. Och så ska vi plantera häck förstås. Det återstår en del alltså, men det är ändå stora framsteg jämfört med leråkern vi hade där tidigare.

Silver

När altandäcket är färdigt är tanken att vi ska behandla det med silvertjära för att få en ljusgrå ton på det. Jag är inte så förtjust i den tryckimpregnerade grönaktiga färgen det har nu och jag tror att silvergrått kommer passa bra till den svarta fasaden. Dessutom ska silvertjära vara ett väldigt bra sätt att underhålla trä på. Någon som provat och har egen erfarenhet?

Bilden hittade jag via desiretoinspire och visar bilder från det här hemmet i Inside Out Magazine.

Vart tog sommaren vägen?

Det regnade i natt och det har regnat i stort sett hela dagen idag. Från nästan 30 grader förra veckan är det idag ynka 14 grader, brrrrr. Men, det är bra för gräset jag sått och det blir lite gjort inne (läs: tvätta, städa, handla mm...). Det blev en tur till Nordik, IKEA och så Maxi förstås, mest för att inhandla nödvändiga saker som glas, plastmuggar till kommande utflykter, en kruka som matchar de andra två som redan står i köksfönstret och så lite mat. Jag tror jag trängdes med halva Linköping.... Med hem i en av matkassarna kom en påse med något jag verkligen älskar, nämligen bigarråer! Jordgubbar i all ära, men bigarråer är jag helt såld på. Ett sånt träd ska vi definitivt ha i trädgården :). 

Ikväll blir det Leilas majssoppa till middag och sen kanske man skulle tända en liten brasa...

Foto: Privat

Smarriga tillbehör

Det blir mycket grillat på semestern och det gäller att variera sig så att det inte blir same, same hela tiden. Ett tillbehör som vi (läs jag) gör ibland är coleslaw som passar inte bara till hamburgare utan även till annat grillat. Receptet kommer ursprungligen från Tre tjejer i köket och är en lättare, fräschare variant av det amerikanska originalet.

Idag har maken varit i Kalmar och hämtat en av våra bilar och äldsta dottern har en kompis här som ska sova över så det är snabbt och enkelt som gäller för middagen ikväll. Det blir grillad korv av olika varianter och till det passar coleslaw perfekt :).

Foto: Privat

Uteplatser

Det går så sakteliga framåt med altanen på baksidan. Det har varit lite för varmt för att snickra i veckan, men kommande vecka ska det tydligen bli svalare så till nästa helg borde den vara klar. Närmast i bild ligger vårt sovrum och där utanför vill jag ha någon skön fåtölj att sitta och läsa i när man smyger upp tidigt på morgonen och njuter av de första solstrålarna. I bortre änden, utanför matplatsen, står våra snygga utemöbler i plast :). Äggformen är lite svår att se just nu, men ni får i alla fall ett hum om hur det kommer att se ut. Den rundade formen fortsätter längs ytan med singel ända till tomtgränsen. En översiktsbild på hur det är tänkt finns här.


På framsidan har vi en stenlagd uteplats som för tillfället saknar möbler. Till vänster har vi sått gräs och singelytan till höger går längs hela kortsidan och slutar vid altanen, som syns på bilden ovan.


Foto: Privat

Mitt i prick!

Igår fick jag äntligen tid att bläddra lite i senaste numret av Plaza Interiör och fick syn på dessa salladsbestick från Frank Form. Klockrena! Ni som känner till makens bilmekarintresse förstår varför :). Kan möjligen vara ett exempel på snygg form med mindre bra funktion, men det kan det nästan vara värt, eller hur? Desssutom behöver nog maken lite tröst efter att igår ha sålt sin kära Golf Gti som vi haft som vinterbil. Som Ida sa efteråt - "Nu har vi bara tre bilar...".  Oj, oj, oj, hur ska det gå? :)

Tillskott till hallen

I veckan tog vi en sväng till Norrköping i desperat jakt på liten, billig barnpool. Med oss hem fick vi istället bl a denna pall till hallen. Den är inköpt på Bolagret och är lagom hög så att vår femåring når upp och kan sätta sig när hon ska ta av och på skorna. Jag har letat länge efter en passande pall och denna blev perfekt både i storlek och design. Dessutom tycker jag att den är väldigt snygg mot vår brädvägg :). Förutom som sittplats kommer den troligen även användas till att lägga ifrån sig post, väska, nycklar mm medans man hänger av sig...

Foto: Privat

Början till altanen

Medans regnet smattrar mot taket passar jag på att visa er några bilder på hur det såg ut i början av altanbygget. Maken och min kära far har brottats med att få till regelverket till det som ska bli ett snyggt äggformat trädäck. Ca 40 plintar borrade vi för (ja, jag hjälpte faktiskt till... ) och det har nu gått åt måååånga meter reglar och trall. Någonstans kring 80 kvadrat blir altanen när den är färdig och går längs hela baksidan och drygt halva kortsidan.



Foto: Privat

RSS 2.0