SolskyddIdag har en kille varit här från markisfirman och mätt för våra solskydd. Det blir inga markiser till att börja med utan till fönsterdörrarna i sovrummen på övervåningen och till takfönstren i allrummet blir det plisségardiner och så sätter vi lamellgardiner i vårt sovrum och i sidoljuset bredvid ytterdörren.

I övrigt avvaktar vi och känner efter över sommaren. Om det behövs något mer tar vi det till nästa vår.

Favorit

När jag var på Ålandskryss med jobbet fanns den inte, igår när jag flög från Gardemoen fanns den inte, så idag beställde jag min favoritparfym Max Mara från NordicFeel. Någon som handlat därifrån tidigare?

Vilken är din absoluta favoritparfym?

Ny prenumeration


Jag kunde inte motstå erbjudandet utan tecknade mig nyss för en prenumeration på Leilas Country Living. Inte alls min stil inredningsmässigt, men jag tror ändå att jag kommer gilla tidningen, jag är ju en sucker för vackra bilder och smarriga recept blir det nog också :).

När jag ändå höll på tecknade jag även en gåvo-prenumeration, men jag kan tyvärr inte berätta till vem...

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg, själv ska jag titta på markiser imorgon och fira maken som fyller år.


Dags för trädgård!

I eftermiddag kommer trädgårdsarkitekten hem till oss för att titta på vår tomt och diskutera förutsättningar och önskemål. Det ska bli jättespännande att se vad han tar fram för förslag och att komma igång med trädgården. Senaste tiden när det har snöat och töat (och regnat) om vartannat har vi verkligen längtat efter en "färdig" trädgård, framför allt barnen.

Jag har börjat samla några inspirationsbilder här som jag gillar (mer lär komma framöver :)). Min önskan (som synes nedan) är en hel del sten längs framsidan av huset, men det är tyvärr inte helt gratis så vi får väl se vad vi och arkitekten kommer fram till. En lättskött, snygg trädgård utan rabatter är vad vi vill ha. Stort trädäck på baksidan, stenlagd uteplats på framsidan, insynsskydd och rumskänsla. Gärna stora träd och buskar, bambu och andra grässorter. Odling i stora krukor. En stram men ändå välkomnande trädgård med plats för umgänge och lek men även för avkoppling.

/Images/HOH/Cache/448/298/5686_Tradgard1.jpg

/Images/HOH/Cache/448/298/5686_Tradgard4.jpgDeck

Bilder från Hus&Hem, Better Homes And Gardens, Nordform.

Krusmyntagården

I sommar har vi bokat en vecka på Gotland igen. Det var två år sedan sist och jag har längtat tillbaka ända sedan dess. Ett ställe som jag ser fram emot att besöka igen är Krusmytagården. Jag älskar att botanisera i butiken efter en trevlig fikastund. För er som inte ska dit går det att beställa kryddor, te mm via nätbutiken.

Vilka är era favoritställen på Gotland?

RSS 2.0