Mer till kameran

Efter tips från Emelie beställde jag några nödvändigheter till mina objektiv, något som jag borde gjort för länge sedan men inte kommit mig för. Det blev UV-filter till båda, motljusskydd till båda och ett närbildsfilter +4 till 50 mm-objektivet. Jag gjorde beställningen i måndags och idag landade paketet i brevlådan, tack för den snabba servicen! Det kliar i fingrarna efter att få testa, kan det inte bli ljust snart???

När jag packade upp motljusskydden insåg jag snabbt att jag behöver en ny kameraväska också, eller i alla fall en till. Den jag har nu rymmer med nöd och näppe kamerahuset och de två objektiven. Visst, det är väl inte alltid man har med sig allt, men att åka iväg med endast 50mm-objektivet känns (än så länge i alla fall) lite begränsande. Sååå, en ny kameraväska får nog bli något att önska sig i julklapp.


Äntligen!


I helgen slog jag till på ett nytt objektiv till kameran.  Det blev ett 50 mm 1,8 II, som jag skrivit om tidigare. Som jag längtat! :). Tyvärr blir det mörkt tidigt om kvällarna nu och när man som jag jobbar heltid är det inte mycket ljus kvar att fotografera i när man kommer hem. Jag kanske skulle plocka fram det där stativet jag fått av maken.... I helgen ska vi på fest på Bränneriet i Nynäs och då hoppas jag kunna testa objektivet lite mer. Tips och erfarenheter mottages tacksamt.

Foto: Privat (med kitobjektivet)

 


I höstrusket

...tänder vi gärna i kaminen och kurar upp oss i soffan under en filt. Förutom kökshandduken fick även denna vedförvaring i smide följa med hem från Bruka. Den får ersätta Korbokorgen som varit lite för liten för ved och istället har fått flytta ut i hallen i ett försök att få lite ordning på barnens alla mössor och vantar.
 


 Foton: Privata


Även jag....

...har fallit för designen och den goda saken. När vi i helgen gick förbi en liten butik som saluförde dem kunde jag inte motstå ett wrap around bracelet. Det blev ett ebony som nu pryder min arm. Jag är lite sugen på fler färger, tex ett snow eller varför inte ett baby blue (jättesnyggt på en brunbränd arm i sommar). Annars är det väl magenta och teal som är it-färgerna denna höst, och en gråmulen dag som denna kan det sannerligen behövas något som lyser upp lite. 

Update: Äldsta dottern fick syn på mitt armband idag, gissa vad hon önskar sig till sin födelsedag om två veckor... :).


Hemma igen


Helgen i Stockholm var toppen med rolig shopping, helt ok konsert och mycket trevligt sällskap. Eftersom det är jag som lagar i stort sett all mat här hemma kommer först bilder från köket :). Ett par små inköp från Bruka och Fabriksbutiken i form av en kökshandduk och en Iittalaskål förgyller där nu.


Foton: Privata

Stockholmshelg

I helgen åker vi till Stockholm med kompisar för lite shopping och trevligt umgänge. Många inredningsbutiker ska vi hinna med, Mia och jag, och på söndag tänkte vi åka förbi Barkarby på vägen hem. Om ni vet några pärlor till inredningsbutiker är jag glad för alla tips. På lördag kväll ska jag gå på konsert med några kollegor, så då får maken och vännerna roa sig själva :). Muse spelar på Hovet, är det någon mer som ska dit?


Sköna söndag

Idag har det varit en underbar höstdag här, riktigt kyligt, men soligt och fint. Brunchen blev succé och det var inte mycket mat kvar på faten när vi var klara, detta är definitivt något vi kommer göra om! När Ida och jag var och handlade igår passade vi på att fixa lite pynt till trappan. Inte helt lätt, Ida hade höga krav på utseendet, men till slut enades vi om en :). 

Foto: Privat

 


Brunch


På söndag kommer några av mina bästa kompisar med familjer hem till oss för en megabrunch (8 vuxna och 8 barn). Ett perfekt sätt att träffas allihop utan att de mindre barnen blir för trötta, vilket ofta är fallet om man ses på kvällarna. Vi hjälps åt med mat och bak och på söndag blir det amerikanska pannkakor med lönnsirap, ceasarsallad, hamburgare med smarrigt tillbehör, bagels med cream cheese och marmelad, blåbärssmoothie, blåbärsmuffins och cheesecake, färsk frukt, kaffedrinkar mm. Ingen lär gå hungrig från bordet :).

Boken finns hos Adlibris.


Tradera

Igår tog jag mig äntligen tid att gå igenom lite av barnens avlagda kläder och lade upp lite annonser på Tradera. Det mesta syns knappt att det är använt och man blir lite nostalgisk när man minns hur små tjejerna var en gång. Men de växer fort och vi måste göra plats för lite nytt. För den som är intresserad finns mina annonser här, fler kommer ikväll.

Klicka för att visa Megabild!

Klicka för att visa Megabild! Po.P, POP, Polarn, Vinteroverall blå stl 74, NYSKICK!

Foton: Privata


Och på tal om vattenkokare...

Idag fick jag nyhetsbrev från Dansk Design och man kan ju inte bli annat än glad av alla färger på Bodums vattenkokare Ibis! Att jag troligen skulle köpa en i rostfritt eller svart är en helt annan sak... :).


RSS 2.0