Fånga vardagen


Vardagen rusar på i rasande fart och det är bara att erkänna att jag har svårt att fånga den på bild. Mörkt när man åker hemifrån och mörkt när man kommer hem igen, inga bra förutsättningar för foton mitt i veckan. Den här bilden av dottern tog jag i helgen och jag tycker att den fångar henne perfekt. Hon fick ett Nintendo DS i födelsedagspresent förra året och när hon spelar är hon totalt fokuserad och nästan okontaktbar. Jag kan sakna det ibland, att bli så där totalt uppslukad av något. Böcker kan ha den effekten på mig, men det var ett tag sedan jag tog mig tid att sitta ner och läsa. Ytterligare något att jobba på...

Foto: Anette - Vi bygger hus

Morgondis


Igår morse vaknade jag till denna vackra vy, smått magiskt :). Vi har verkligen haft en underbar vinter här.

Annars är jag inte så värst uppåt idag. Huvudvärk, halsont och en rejäl förkylning på gång gör att man tappar orken för det mesta. Tvättmaskinen går varm och jag ska försöka fundera ut något gott till middag, men i övrigt gör jag inte mycket mer än sitter här framför datorn.


Foton: Anette - Vi bygger hus

Min fina ballerina



Lördagar = balett för Ida. Den här bilden tog jag i omklädningsrummet efter förra veckans lektion. Älskar dig min lilla ballerina!

Foto: Privat

Allrummet

När maken blev tvungen att åka till Madrid och jobba i mellandagarna kom våra helt fantastiska vänner hit och hjälpte mig med en makeover av allrummet på ovanvåningen. Det återstår lite piff och en ny matta men vi är otroligt nöjda och barnen älskar att vara däruppe med sina kompisar nu.

 


Vi rensade ut och sorterade leksaker, spel, böcker och filmer och bästa N åkte till stora varuhuset och köpte och monterade ny förvaring.

 


I lådan från Bruka förvaras Pixi-böcker.


Jordglobslampan köpte mina föräldrar när jag var liten, liksom dockvagnen. Det känns bra att sakerna  kommer till användning igen, efter drygt 30 år.

TVn är Mickes mormors från 1978, den fungerar fortfarande! Längre fram ska den bytas ut mot en vägghängd platt-TV.

 

Foton: Privata

Kärlek


Fördelen med en digitalkamera är att man kan ta massor av bilder och förhoppningsvis blir några bra (i alla fall är det så för mig som amatörfotograferar). Det fungerar att göra så när man tex tar interiörbilder eller har en samarbetsvillig modell. Men i verkliga livet får man inte alltid flera chanser utan får hoppas att den enda bild man får till blir bra. Den här bilden på Ida och hennes mormor blev inte bra rent fototekniskt, men förmedlar en kärlek och värme som gör att jag ändå älskar den.

Foto: Privat

Drömmar om sol


Häromdagen bokade vi en solresa! I slutet av maj åker vi och två kompisfamiljer till Alcudia för avkoppling, sol, bad, god mat och dryck och trevligt sällskap. Det känns jättebra att ha något att se fram emot och barnen som aldrig varit utomlands tidigare är överlyckliga :).

Jag vill gärna höra era erfarenheter kring att resa utomlands med barn (6 och 8 år), tidigare har Micke och jag alltid rest själva.

 


Perfekt nyhet


I alla fall är den en nyhet för mig, förvaringen Klinte från G.A.D. Sedan vi kastade ut vår gamla valnötsfärgade sängstomme har vi letat efter något nytt. Min favorit bland stommar är G.A.Ds Karlsö men den passar tyvärr inte plånboken just nu så vi har ingen gavel alls tills vi får råd eller hittar något annat. När jag tittade in på hemsidan idag för att drömma lite fick jag syn på Klinte som skulle passa perfekt som sängbord. Vägghängda för smidig städning och med valmöjligheter kring hyllor och lådor (det måste finnas plats för alla fina teckningar barnen kommer med :)). Jag gillar, mycket. Vi har grå tapet i sovrummet så de i björk tror jag skulle bli snygga.


 


TGIF!

 

Härligt med fredag igen! Tjejerna väntar på att Let's Dance ska börja, jag eldar i kaminen (-15 grader ute) och dricker ett glas rött. Senare ikväll kommer maken äntligen hem från Madrid, förhoppningsvis med en ny flaska parfym till mig :). Jag har en favorit bland parfymer som jag nästan alltid använder, men ibland kan det vara roligt att variera sig lite och denna från JLo är maken extra förtjust i.

Hur är ert förhållande till parfymer, har ni en "livslång" favorit eller byter ni ofta?

Ha en riktigt trevlig fredagkväll!

Vardag igen

Julledigheten gick alldeles för fort, maken var tvungen att åka iväg och jobba i mellandagarna (han är iväg denna vecka också och ska på kurs nästa...) och jag är tillbaka på jobbet. Lite mer ledighet hade inte skadat, men jag försöker tänka på de få mysiga dagar vi ändå fick vara lediga tillsammans hela familjen.

I helgen ska vi ha kalas för äldsta dottern som fyllt åtta, det blir pyssel här hemma med ett gäng tjejkompisar. Bäst att passa på att fotografera lite i dagsljus då. Jag ska försöka haka på vännen Weronicas vardagsfotografering, även om det inte lär bli ett foto om dagen publicerat här.

På julafton fick jag som omväxling vara med på kort och det blev faktiskt riktigt bra :). Så, för er som undrat så är det jag som försummat den här bloggen senaste månaderna...



Foto: Michael Gustafsson


RSS 2.0