Skåne

I början av veckan åkte vi till Malmö för att hälsa på min syster och svåger. Vi tog en glasspaus vid Långa bryggan i Bjärred och tjejerna plockade snäckor i strandkanten innan vi åkte därifrån. Riktigt mysigt ställe som rekommenderas varmt.

 

 

Fler bilder kommer men nu måste jag packa för en helg i Stockholm :).







Tidningar

Tidningarna samlas på hög här hemma även om jag rensade friskt nyligen. I veckan gick jag en snabb vända på stan efter att ha lyxat med lite egentid hos nagelterapeuten och hittade denna tidningskorg av gamla tidningar. En kul grej och riktigt snygg så den fick följa med hem :).

 


Idag har det varit gråmulet och svalt här så jag har fixat inomhus hela dagen. Bakade scones till frukost, kladdkaka till fikat, tvättade klädseln till barnens Klippan-soffa (och satte tillbaka det helt själv!) och vek ett berg av tvätt. Snart ska jag göra maken sällskap i soffan.

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!



Framsidan


För ett tag sedan köpte vi nya möbler till framsidan så att vi kan sitta bekvämt och äta både på altanen på baksidan och på uteplatsen på framsidan. Här kommer lite bilder på hur det ser ut just nu. I slutet av sommaren ska vi få hjälp att rama in stenpartiet och fler krukor med växter ska införskaffas för att mjuka upp lite, men allt går inte att göra på en gång tyvärr...

 

 

 

 

 

Imorgon ska vi hälsa på kompisar i Norrköping och titta på deras nya hus, och sedan ta en sväng på Kolmården.

 

Ha en trevlig söndag!

 

 

 


Ätbara presenter



Jag köpte ju två små glasflaskor när jag var på Ladugård 206 och igår gjorde jag smaksatt vinäger i dem. Basilika i den ena och chilipeppar och vitlök i den andra. Visst ser det fint ut? En flaska fick följa med till en kompis idag när vi var där på fika, den andra ska stå kvar i köksfönstret ett tag så att smakerna kommer fram ordentligt. Sen är det bara att blanda i tex dressingar.

Vi har tropisk värme här just nu så dagen avslutades med ett svalkande dopp på föräldrarnas koloni :).



En eftermiddagsutflykt



Igår hade vi lite av en mellandag här, med mycket blåst och åtminstone något lägre temperatur. För att hitta på något när vi inte kände för att åka och bada så tog vi en tur till Ladugård 206. Vi brukar åka dit minst en gång varje sommar och det finns lite för de flesta i familjen. Dumleklubbe-träd för de små, delikatessbutik för mor, god mat och gott fika för alla. Har maken tur står någon spännande bil parkerad utanför :). Håll till godo med bildkavalkaden och ta en sväng dit om ni har tid och är i närheten.

En Chevrolet Bel Air från 1955.

 

Blåbärspaj med vaniljsås...

 

Mina inköp begränsade sig till Stokes Real Tomato Ketchup, två glasburkar (tänkta till smaksatta oljor att ge bort) och en bit Beemsterost.

 

 


Avgränsning


För någon månad sedan tog vi tag i saken och planterade häck. Som jag skrivit om tidigare blev det Svartaronia och vi är än så länge jättenöjda. Plantorna har stora, fina, mörkgröna blad och några har även blommat! Trots torkan har de klarat sig bra och inte en enda har dött (ta i trä..).

 


Det gjorde väldigt mycket att få lite avgränsning runt tomten, trots att plantorna bara är ca 40 cm höga.



Ire - äntligen!


För över två år sedan skrev jag om Ires soffa Infini. Igår gjorde vi äntligen en beställning på två stycken Infini Grande till vardagsrummet!

Den hörnsoffa vi har idag fick vi för måååånga år sedan av mina föräldrar och den har fungerat bra, men nu är den både sliten och nersutten och behöver bytas. Vi beställde därför en 2,5:a och en 2:a i svart som levereras  i  slutet av augusti/början av september.  Det tar nog ett litet tag (framför allt för maken) att vänja sig vid att inte ha en hörnsoffa längre, men intrycket blir mycket luftigare med två soffor och vi köpte till en nackkudde så att han kan sitta lite extra skönt :).


RSS 2.0