Midsommarbubbel
Imorgon är det som bekant midsommarafton och för oss blir det mysigt firande med mina föräldrar och syrran och hennes familj. För lite extra festkänsla köpte jag idag en flaska jordgubbsbubbel som jag läst om på några bloggar och som tjejen på Systembolaget rekommenderade varmt.

Underbart att vädret ska visa sig från sin bästa sida hela helgen och om en vecka börjar vår semester!

Ha en riktigt skön midsommar!På torkIgår monterade maken upp vår nya torkvinda på väggen utanför tvättstugan. Den är lite mindre än en traditionell torkvinda (24 meter lina) , men med ett enkelt handgrepp kan man fälla ihop den när den inte används så att den varken syns eller är i vägen. Perfekt tycker jag! Så nu får det gärna bli sommar på riktigt så att jag kan börja använda den :).

 

 

 

 


Vackert och välsmakande till trädgården

 


Idag tog vi en snabb vända till blomsterhandeln och fick med oss lite växter till trädgården. Det blev två vinbärsbuskar på stam, en vit och en röd. På södra sidan av huset ska vi (vad det lider) odla lite grönsaker och kryddväxter i betongrör och vid sidan av dem ska vinbärsbuskarna stå.


Vi köpte även två prydnadskörsbär, ett kurilerkörsbär 'Ruby' som får rosa blommor i april/maj och ett japanskt körsbär 'Kanzan' som får purpurfärgade blommor. Kurilerträdet blir lite mindre och just nu är tanken att vi ska ha det som entréträd. Det japanska körsbärsträdet blir stort och ska stå på baksidan så att vi kan se den vackra blomningen när vi sitter och äter.

Här öser regnet ner för tillfället, men imorgon ska vi förhoppningsvis kunna få ner våra första träd i jorden.

 

 


Sommarkänsla här idag

Impecta Fröhandel: Tomat, Ampel- - 'Tumbling Tom Yellow'


Idag fick jag en liten tomatplanta av en snäll kollega. Tumbling Tom heter sorten och jag hoppas att jag ska klara av att sköta den så att den blir lika vacker som på bilden. Alla tips och erfarenheter mottages tacksamt både kring saker att tänka på när man flyttar ut den och hur den ska skötas på bästa sätt. Yngsta dottern älskar gula tomater så hon kommer bli överlycklig när jag kommer hem med den :).

Här har vi (som det flesta tror jag) sommarkänsla idag och jag försöker njuta så mycket jag kan fast jag jobbar för imorgon ska det visst bli mulet igen.

 


Det går lite fort ibland.....så när maten var klar glömde jag helt bort att ta kort. Jag har uppenbarligen kommit ifrån bloggtänket, men jag lovar att försöka bättra mig. Som kompensation för den uteblivna bilden på Krämig senapspasta med soltorkad tomat och kassler kommer istället en på det jag sitter med i soffan nu, nämligen en härlig kopp te. Skönt att värma sig med när regnet strilar utanför.

Maten fick förresten godkänt av samtliga i familjen, även om barnen inte gillar soltorkade tomater (desto mer till mamma :)). Det räckte i vår familj till två vuxna och två barn, plus varsin matlåda till mig och maken, riktigt bra!


Veckans middagar färdigplanerade :)

Utan att jag egentligen behövt göra någonting alls. Fantastiskt! Som ni kanske förstått ska vi testa Linas matkasse ett par gånger innan sommaruppehållet och ikväll levereras den första kassen. Skönt att slippa planera och handla själv och till och med maken som i vanliga fall håller sig långt borta från köket verkar lite entusiastisk :). Vad barnen kommer tycka är en annan sak...

Rätterna den här veckan är följande:   

- Currydoftande folieknyte med hokifilé
- Kycklingfilé med sauterade grönsaker och ris
- Ugnsgrönsaker med halloumi och kikärtskräm på soltorkade tomater
- Krämig senapspasta med soltorkad tomat och kassler
- Grillad hamburgare med bluecheese-coleslaw och klyftpotatis


Låter helt ok tycker jag. Återkommer om några dagar när vi testat lite.


Fotboll


Själv är jag inte det minsta intresserad av fotboll, och som tur är har jag en man som inte är jätteintresserad heller, så ikväll blir det nog film istället för VM. Dock har yngsta dottern precis börjat spela fotboll och då är fotbollsskor och benskydd ett måste. Efter mycket letande blev det dessa från Intersport och Ida gjorde två mål på första träningen :).

Idag har vi nästan blåst bort här och även fått ett och annat regnstänk på oss. Hur är det i övriga landet?

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!


Hemma igen


Ja, vi har varit hemma i snart en vecka, men det har varit mycket nu med jobb, kvällsaktiviteter och skolavslutning. Jag jobbar tre veckor till och sedan är det semester hela juli, ska bli härligt! Idag är det mulet och kallt här, men på Mallis var det underbart varmt och soligt. Barnen stortrivdes och var mer i vattnet än ovanför :). Jag vågade inte ta med systemkameran utan fick nöja mig med vår gamla kompaktkamera och det var otroligt frustrerande när man är van vid en bra kamera med ljusstarkt objektiv. Det var en fröjd att fota med en "riktig" kamera igen när jag kom hem!

 


RSS 2.0