Det växer

Sent omsider fick vi odlingslådorna från Hasselfors Garden målade och på plats i början av sommaren. För att få lite grönska i dem direkt planterade jag ner några kryddkrukor från mataffären (timjan, basilika, mynta, rosmarin och oregano) och de växer och frodas. Nästa år ska jag komma ihåg att inte sätta dem så tätt. Jag är mycket nöjd med den svarta och gröna kontrasten mot det grå gruset om jag får säga det själv, och att plocka kryddor, sallad och grönsaker strax utanför dörren är en njutning :). Som jag skrev tidigare kan potatissorten Amandine varmt rekommenderas.

Mixat

I en av odlingslådorna sådde jag sent omsider potatis och morötter. Potatisen (Amandine) åt vi häromdagen, fantastiskt goda och till och med barnen är frälsta. Rekommenderas varmt alltså. Morötterna har tyvärr inte fått den omvårdnad (läs gallring) som de skulle behövt, men de är i alla fall vackra att titta på, vita, gula, orangea och svarta.

Tredje morgonen på jobbet och idag var första dagen som jag inte kände mig som en klubbad säl när klockan ringde. Härligt! Ha en bra onsdag!
Garner, garner, garner

Hua, vad svårt det var att välja när man väl stod där i affären. Jag hade visserligen ett hum om vilka färger jag ville ha, men när man sedan har tio olika orange nyanser framför sig är det inte lika lätt längre... Elva dockor fick följa med hem idag, men jag känner ändå att jag saknar färger så det får nog bli en tur till garnaffären imorgon också. Nu ska jag läsa igenom instruktionerna och försöka mig på ett eget vänskapsarmband :).

Boktips

Här öser regnet ner idag och det är mörkt och ruggigt. Vad passar då bättre än att krypa upp under en filt i soffan med en kopp te och en god bok. Dessa ligger på mitt nattygsbord just nu.

En dag av David Nicholls som jag läste ut tidigare i somras. Om livet och kärleken, ingetdera särskilt enkelt.

Paganinikontraktet av Lars Kepler som maken sträckläste. Mycket spännande deckare.

Högre än alla himlar av Louise Boije af Gennäs. Denna läser jag nu och den är min favorit hittills. En beskrivning av händelser i Sverige och världen under början av 2000-talet invävt i en berättelse om sex mycket goda vänner.

Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda som jag börjat på men inte riktigt kommit in i ännu.

Vad läser/har ni läst i sommar och kan rekommendera? Någon som läst någon av ovan nämnda böcker, vad tyckte ni om dem i så fall?

Ha en fortsatt skön söndag, själv ska jag ge mig ut på garnjakt!
Ballerinor

Såå nöjd med mina nya ballerinor som jag fyndade på rean häromdagen!
Blågrått skinn med svarta detaljer för 300 pix, som hittat. Och blått och orange är ju en vinnande kombo i höst så det kan väl inte bli bättre?

Ikväll är maken på ölprovning så tjejerna och jag sitter med en stooor godisskål och myser i soffan. :)Entrén

Det var längesedan jag visade några bilder på huset, så här kommer några från framsidan/entrén.
Förväntan

På väg mot en heldag på Liseberg!

Under tio(!!!) timmar roade vi (mest man och barn) oss på Liseberg igår. Solen sken och med tre Quick pass var kunde de gå före i kön till några av de populäraste attraktionerna. På väg därifrån vid 21-tiden frågade Ida om vi kunde åka dit igen... kan det bli bättre betyg? :)

Hoppas ni har en skön fredagkväll! Själv ska jag försöka lägga mig tidigt idag för att orka upp till fotbollscup imorgon. Samling 07.45!Ett litet tips

Innan jag stänger ner för idag vill jag bara passa på att tipsa om ett rosévin som även är smidigt att ta med på picknick, Oz Rozz från Åkesson i enliters tetra. Snygg förpackning (med skruvkork) som inte riskerar att gå sönder och så är det riktigt gott! :)Ljuva lavendel

Jag har två lavendel i varsin gummikruka på altanen och de har vuxit till sig något otroligt under sommaren. De lockar till sig både bin, humlor, getingar och fjärilar och luktar underbart gott!


Idag har vi haft en jättemysig dag i Vadstena med kompisgänget. Ätit lunch på torget, strosat i små butiker, badat och på vägen hem fikade vi på Ladugård 206. Jag fyndade ett par skor som jag får återkomma med bilder på :). Nu packar vi för ett par dagar i Göteborg.Dagens lunch

Häromdagen lagade jag svamppasta med vitlök till lunch. En enkel, snabb och väldigt god rätt om man inte vill stå i köket halva dagen utan hellre är ute i solen.

Gör så här:
Stek valfri svamp, gärna lite olika sorter, tills vätskan kokat bort. I med lite smör och vitlök efter tycke och smak (jag brukar ta 1-2 klyftor). Häll på grädde och smaka av med salt och peppar och strö över lite hackad persilja. Serveras till valfri pasta och gärna ett gott bröd.

Idag har jag gjort ett kort inhopp på jobbet (ny månad = attestering och fakturakontroll) och sedan legat på altanen och läst en bok i solen medans resten av familjen var och badade. Lite skönt att få vara alldeles ensam hemma en liten stund faktiskt :).

Nu är maken och yngsta dottern på fotbollsträning och jag ska strax dra igång grillen.

Hoppas ni har det bra i värmen!
RSS 2.0