Vår enligt Filippa K

Från vecka 8 finns den nya säsongsmuggen Stitch i design av Filippa K för Rörstrand i butik. Vårens säsongsmönster finner sin inspiration i sömnadens värld. Stickningar som håller samman mönsterdelar eller bara för dekorations skull bildar fantastiska mönsterbilder. Det grafiska uttrycket, som är en röd tråd i Filippa K´s dekorer, får här en mjukare ton. Sobert och rent blir det ett fint komplement till det övriga sortimentet.

I mitt skåp finns just nu Deco, Svart, Kritstreck, Splash, Beige och Löv och jag funderar på om inte Stitch kan tänkas passa in också :).

 


Klick, klick :)


Nu har jag passat på att klicka hem en egen uppsättning av Therese Sennerholts snygga vykort EatMe! Och om någon undrar så önskar jag mig This is your space till min födelsedag i april :).

Ha en skön tisdag!






Arbetsrum

 
Här är det becksvart när jag kommer hem från jobbet så det är svårt att få till några bra egna bilder. Istället bjuder jag på några inspirationsbilder på temat arbetsrum.

Arbetsrummet på övervåningen är mitt stora sorgebarn. Ett gammalt mörkt bokskrivbord från det stora varuhuset täcker ena långsidan under snedtaket. På andra väggen står några vita Billybokhyllor som sväljer en massa pärmar och annat och däremellan står en mängd kartonger från min scrapbooking-period. Utöver detta har rummet blivit en förvaringsplats för diverse möbler och annat som ska slängas/ges bort eller läggas upp på vinden. Riktigt illa som ni hör, men nu har vi i alla fall börjat prata om att göra iordning därinne.

 

 

De här bilderna från Rum inspirerar både när det gäller färgerna, möblerna och ljuset. Jag är begränsad av utseendet på rummet och storleken på plånboken, men man kan alltid inspireras och plocka guldkorn. Och börja spara... :)

 

 

 

 

 

 

 

 


Söndag


Idag har vi haft fem plusgrader här och det är nästan så att man får vårkänslor även om vintern är långt ifrån slut. Jag hämtade mitt paket från Svenskt Tenn idag, men det var tyvärr för mörkt för att ta kort när jag kom hem. Bjuder istället på annat som ger mig vårkänslor, nämligen vackra lökväxter. Här tillsammans med murgröna och ljusgröna pärlor. Som vanligt från Systrarna Grön :).


Trevlig helg!




Klockan är halv fyra och det börjar skymma så smått här. Jag har bunkrat upp med ljus som snart ska tändas och sedan ska jag koppla av en stund i soffan med en god kopp te och senaste numret av Hus & Hem. Irish Blend är min favorit bland Kusmi-teerna just nu och den fina burken ger mig vårkänslor :).



Hoppas ni får en skön lördagkväll!




tinek


Kikar in lite snabbt med ett tips för er som också tycker om tinek. Det finns en skärmsläckare med vackra tinek-bilder att ladda ner från hemsidan :).

Här har vi vinter igen, väldigt vackert men nu längtar jag efter vår!!!


Lite sött


Efter ett uppehåll över julhelgerna är det dags att ta tag i viktväktandet igen. Jag kör igång lite lätt denna vecka och var också på årets första aerobics-pass idag. Vi var fem kollegor som var där, jättekul! Mycket lättare att komma iväg när man är flera och så blir det mycket roligare. Förra veckan kom jag igång med body pumpen igen vilket var jätteskönt (dock inte träningsvärken som satt i nästan hela veckan...). Sund mat och sund träning är tanken :). Eftersom jag ofta blir sugen på något sött på kvällarna har jag försökt hitta nyttiga, söta saker att ta till när jag inte kan stå emot suget. En av dessa är en riktig åttiotalsklassiker i enkel tappning. Jag skivar en banan och bryter en liten bit mörk choklad i bitar och strör över. In i micron eller ugnen en stund och voilá! För er andra som också räknar blir detta endast 1 propoint.

Ni missar väl förresten inte Sveriges Mästerkock på fyran imorgon? Superduktiga Jennie med bloggen Kalasgott är en av deltagarna :).



Vårkänslor


I skrivande stund är två ekollon-vaser från Svenskt Tenn på väg hem till mig. En försenad julklapp till mig själv kan man säga. Vaserna har synts lite här och var i bloggvärlden och jag kan ju inte vara sämre :). Skämt åsido så känns det som en perfekt sak att investera i, speciellt för att kunna ta in våren när den kommer. Stilleben är ju också 2011 och vad passar bättre in då än en liten ekollon-vas. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska behålla båda två själv eller om jag ska ge bort den ena i present, vi får helt enkelt se hur det känns när de landat här.



Sköna söndag

 

Jag har haft en underbar långhelg och vi har passat på att umgås med vänner och laddat batterierna. I förmiddags träffade vi tre kompisfamiljer och åkte pulka och grillade korv tillsammans. Temperaturen låg på nollan, solen sken och vi var ensamma i backen. En helt fantastisk förmiddag!

 


Pulka, snow racer, stjärtlapp och bräda testades av barn och vuxna och det ena gick snabbare än det andra. En och annan vurpa blev det så klart, men inget allvarligt så alla stortrivdes.


Imorgon börjar skolan igen och livet går tillbaka till det "normala". Jag tänker fortsätta träna lite mer och ta tag i Viktväktandet, att satsa lite extra på mig själv känns viktigt just nu. På torsdag är planen att jag ska testa Zumba för första gången, någon annan som testat?


Mellis


Ida och jag åt mellis själva igår medans Moa var med kompisar. För att komma ifrån vanan med kaffebröd som snabbt satte sig under julledigheten gjorde vi smoothie. Vi provade oss fram lite och det blev riktigt gott, men jag skulle gärna vilja ta del av era favoritrecept på smoothie och gärna få tips om smakvariationer. Den vi gjorde igår innehöll vaniljyoghurt, banan, jordgubbar, hallon, florsocker och lite mjölk.

Nu blir jag snart upphämtad för fika på stan med en god vän, ha en riktigt mysig lördag!


Vitt


Vi har mängder med snö ute även om temperaturen ligger på nollan här idag. Även inomhus är det vitt och krispigt när julen städats bort. Jag ställde in mina pelargoner i tvättstugan för att "övervintra" men de har visst inte riktigt förstått det, den ena blommar fortfarande :). Till helgen köptes även en bukett vita tulpaner för att ytterligare påminna om att det är nytt år.

 


Mer vitt här inne är de vita krukorna med hjärtan på tråd från Systrarna Grön som står i vardagsrumsfönstret. Zinkhuset från Walther & Co köpte jag på Koffert när vi hade tjejhelg i Stockholm i höstas och det lyser så vackert om kvällarna.


Ikväll ska vi hem till goda vänner och äta och titta på årets premiär av Let's Dance, det ska bli riktigt trevligt! Vi står för dryck, snacks och efterrätt, återkommer med bild och recept.


Söndagsinspiration


Det pratas och skrivs mycket om trenderna för 2011 som bl a inkluderar mer inslag av trä och naturmaterial. Det passar min smak bra och bryter av snyggt mot allt det vita och moderna i vårt nybyggda hus och även i det inspirerande hemmet på de här bilderna från Sköna Hem.




Snö-byråerna från Asplund har stått på min önskelista länge men just nu passar de tyvärr inte in i "nybyggar"budgeten. Däremot visar bilden ett bra exempel på ett vackert stilleben, något som Weronica skriver om på Fabriken.

Imorgon är ledigheten slut för min del, åtminstone tillfälligt. Det blir en mjukstart på några dagar innan jag är ledig igen över trettonhelgen. För att ladda batterierna lite extra tog jag en powerwalk helt ensam i förmiddags med favoritmusiken i hörlurarna och solen i ansiktet, härligt!


Välkommen 2011!


2010 var både upp och ner för mig (som för de flesta antar jag) men jag hoppas att 2011 blir ett riktigt bra år där jag dels hittar ny motivation på jobbet men även hittar en bättre balans mellan jobb och privatliv. Jag har stora förväntningar som ni märker, men det är väl så det ska kännas så här på det nya årets första dag :).

Tjejerna och jag fick fira nyår själva igår då maken blev dålig och låg till sängs. Vi gjorde dock det bästa av saken och dukade fint, klädde upp oss och åt en fantastiskt god trerätters middag tillsammans. När barnen började bli trötta mötte vi upp grannarna som också firade själva pga magsjuk son och skålade i rosa bubbel och sköt av några fyrverkerier. Det blev en riktigt mysig kväll under omständigheterna.

Idag har jag diskat nyårsglasen och tänkte så smått börja plocka undan lite julpynt. På något vis känns det som att det nya årets ankomst även bör synas i inredningen. Det är lite tidigt för vårfärger än, men jag ska byta det julröda mot lite vintrigare färger. Julgranen får stå kvar till nästa helg då även den åker ut.



God fortsättning på det nya året!



RSS 2.0