Rute Stenugnsbageri

Pestosnittar
200 g färskost (philadelphiatyp)
100 g grön pesto
valnötter
parmesanost
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2-3 msk olivolja
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl
Rör ut jästen i en bunke tillsammans med vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör till sist i mjölet under omrörning och arbeta degen väl. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Blanda under tiden färskost med pesto. Kavla ut degen till en 25 cm bred platta, lite tjockare än en pizza. När degen inte "fjädrar tillbaka" mer, bred ut ganska rikligt av ost- och pestoblandningen över hela degen. Vik ihop degen med tre slag. Först uppifrån till mitten, sedan nedifrån till mitten. Vänd degrullen så att skarven kommer nedåt. Pensla degen med olivolja. Strö över grovhackade valnötter och riven parmesanost. Dela i lämpliga storlekar. Små pestosnittar passar bra som aperitif! Flytta över snittarna på bakplåt och jäs under handduk 20-30 minuter. Sätt ugnen på 210 grader och grädda i ca 12-15 minuter.
Bild: Rute Stenugnsbageri
Bild: Rute Stenugnsbageri
Kommentarer
Postat av: Weronica
Vi har varit på väg, men inte kommit till skott. Det får bli i sommar! Receptet låter riktigt gott. Kul att se tapeter och kakel. Kram
Postat av: Annika
Det receptet måste jag prova! Det verkar supergott! Jag har aldrig varit på Gotland, men längtar verkligen dit! Alla säger att det är så fint där!
Postat av: Ulli
Låter riktigt gott. Men du.... Inte kan man heja på LHC??????
Spännande kväll har vi framför oss i vilket fall som helst!
// "Hockeyfanatikern"
Postat av: Kim
Mm, håller med de andra inläggen här - låter supergott
Postat av: Susihus
Låter smaskigt! Grattis i efterskott, visst är det skönt att numera bara fylla 27 alt 28! Hihi det gör jag med om någon vecka. Vilken otroligt snygg betongbänk du hittade på mässan. Ha en go dag i solen. Kram
Postat av: || p e r l a n
Låter helt underbart gott, måste jag skriva ut och testa!
Kram
Trackback