Gott Slut och Gott Nytt År!

Moa sov hela dagen igår och mår mycket bättre idag och ingen annan i familjen har blivit dålig. Tack för det! Solen skiner och snön gnistrar fantastiskt vackert på årets sista dag och jag önskar er alla ett riktigt underbart 2011!




Det blir inte alltid som man tänkt sig...



Champagne Pannier perfekt för alla festligheter



Som jag skrev igår så skulle vi som vanligt fira nyår med våra goda vänner imorgon. I år skulle vi bli sex vuxna och sex barn då en kompisfamilj är utomlands över nyår. Italiensk buffé skulle serveras och allt var klart med vem som skulle göra vad och stora som små har sett fram emot firandet.

Så imorse efter frukost när jag precis skulle åka och handla hände det. Äldsta dottern kräktes. Efter samtal med grannarna fick vi veta att deras son kräkts hela natten och att en annan granne kräkts på jobbet.... Bara att ställa in firandet med vännerna och planera för middag med familjen. Besvikelse hos stora och små så klart.

Dock har alla i familjen mått ok under dagen idag så vi hoppas kunna njuta av lite god mat och dryck bara vi fyra imorgon kväll.



Den nya menyn ser ut som följer:

Marinerade räkor

Lammytterfilé med vitlök

Mangomarinerade bär med vaniljgrädde



Till detta serveras champagne (Pannier Brut Tradition) och italienskt rödvin (A Amarone).







 


Tilltugg till champagnen



I år har vi tillsammans med våra vänner enats om en italiensk nyårsbuffé. Jag har bland annat fått i uppgift att fixa snacks till fördrinken som består av champagne. För att kunna förbereda så mycket som möjligt har jag valt att göra smarriga parmesanchips, hur enkelt som helst. Man river bara parmesanost, fördelar ut på bakplåtspappersklädd plåt och gräddar i 200 grader i ca 5 minuter. Låt svalna innan servering.

 


Choklad <3


I år har vi lyckats med nästan allt julgodis vi gjort, troligen mycket tack vare att vi använder termometer istället för att göra kulprov. Knäck, kola, chokladtryfflar med salta jordnötter och vaniljfudge har det blivit till hela familjens förtjusning. Det som blev mindre bra var saffranstryfflarna med vit choklad. Mycket vackra, men på tok för söta för min smak. Igår gjorde jag en liten sats med chokladtryfflar som snart ska avnjutas till en kopp te. Jag utgick från det här receptet, men blandade mörk choklad med Marabou Frukt&Mandel och uteslöt muskovadosockret. Smeten fick stelna i kylen över natten innan jag rullade dem i kakao.


Bästa 
Weronica med familj var här och fikade igår och hon hjälpte mig att lösa problemet med kameran. Jag hade lyckats komma åt en inställning så att fokuspunkten låg till vänster i bild istället för i mitten.... Stort tack vännen! 


God fortsättning!


Julen är över för denna gång, men vi har jullov hela veckan. Jag hade planerat att göra ingenting idag men har fortfarande inte börjat.... Tvättat, städat, plockat, planerat nyårsmat, gjort vaniljfudge mm. Och så tänkte jag att ett inlägg här verkligen är long overdue, eller hur? Min kamera strular, den har problem att fokusera och mitt sug att fotografera har tyvärr blivit lidande, så efter nyår ska jag lämna in den på service. Håll tummarna att det är något som är enkelt att åtgärda.



Även om vi går mot ljusare tider nu så mörknar det fortfarande så här dags och här hemma går det åt mängder med ljus. En och annan värmande brasa tänder vi också och kryper upp i soffan och myser. Ikväll blir det en enkel pasta till middag för att få lite variation från all julmat. Hur är det med er, har ni också kylen full av julmat fortfarande?


God fortsättning önskar jag och Ida! :)


 

 


RSS 2.0