Enkel söndaglunch

Det kommer troligen bli lite mer fokus på mat här den närmaste tiden på grund av mitt Viktväktande, men fortsatt blandat med foto och inredning förstås. Idag gjorde jag en enkel pastarätt från Paolos bok Mina fastrars mat. Det gick snabbt och lätt och smakade gott, perfekt en dag när man har mycket annat på schemat.


700 g passerade tomater
3 msk olivolja (jag tog 3 tsk)
1 finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
10 strimlade basilikablad
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa socker (jag använde råsocker)

Värm upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, fräs lökhacket utan att det tar färg. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Koka upp och smaka av, tillsätt ev mer salt och socker. Koka under lock på svag värme i ca 1 timme (jag kokade nog bara i 20 minuter). Servera med pasta och parmesanost.


Idag har tvättmaskinen gått varm här hemma, jag har försökt plocka i ordning lite och vi har även varit och röstat. Snart är det dags att börja med middagen (fläskfilé i dragonsås) och sedan blir det en powerwalk med bästa väninnan innan jag sjunker ner i soffan.



Skön söndag på er!






Kärringen mot strömmen :)


Jag vet att det är lila som är it-färgen i höst och det skulle säkert vara jättesnyggt även hemma hos oss, men det är bara inte jag. Så istället fixar jag höst med nya kuddar från IKEA med orangea och röda inslag, inspirerad av hemmet nedan. Kuddarna piggar upp samtidigt som de passar bra ihop med redan befintliga kuddar, matta och fondvägg. Jag är nöjd! :)


Nu ska jag fortsätta leta recept och räkna points, har nämligen gått med i Viktväktarna i veckan. Jag tar tacksamt emot tips och favoritrecept från er som hållit/håller på.


Hoppas ni alla har en riktigt trevlig helg!




Soffbord


Med nya soffan på plats har vi börjat titta på soffbord. Det finns en uppsjö olika modeller att välja på men ändå har vi haft svårt att hitta det "rätta". Ett stort krav som måste uppfyllas är en hylla under bordet där vi kan lägga undan alla tidningar och böcker mm som alltid ligger framme. Det måste dessutom vara ganska stort då sofforna är 216 respektive 176 cm långa. Ett alternativ som lockar mig är att göra ett eget i samma stil som det på dessa bilder från Boligmagasinet. En enkel "låda" med stora hjul. Kruxet är väl målningen, för att få det riktigt snyggt skulle man nog behöva lämna in det på lackering, eller?


Det är inte bara bordet utan hemmet som helhet som inspirerar mig. Kombinationen vitt, grått och svart som kontrasteras av trä och och några väl valda starka färger. Jag gillar, mycket!


Nu ska jag titta på The good wife på fyran, ha en fortsatt trevlig kväll!



Trevlig helg!


Veckan har gått i rasande fart (som vanligt) och plötsligt är det fredag igen! Jag myser med ett glas rött framför brasan medan resten av familjen spelar Guitar Hero. Utanför fönstren är det becksvart nu, men för en stund sedan fick Ida se sin första livs levande älg springa över åkern bakom huset. Maffigt!


Ha en riktigt trevlig helg!


Bild från Sköna Hem

the good wife

På måndag är det säsongsstart för The good wife på TV4. Jag missade tyvärr några avsnitt förra säsongen, men den här gången tänker jag sitta bänkad. En mycket bra serie om en mycket stark kvinna. Rekommenderas varmt. För den som inte kan titta imorgon finns redan nu det första avsnittet här.

Idag skiner solen återigen från en nästan klarblå himmel. Maken är iväg och spelar fotboll och jag har ägnat förmiddagen åt att komma ifatt här hemma med städning och tvätt. Nu är det dags för en välförtjänt dusch innan lunch, och sedan åker tjejerna och jag till mina föräldrars kolonistuga och njuter av solen.


Hoppas alla har en riktigt skön söndag!




RSS 2.0