Tapeter

image277
Idag åkte vi till Nordsjö Idé & Design för att titta på tapeter. Moa har redan bestämt att hon vill ha en tapet från Midbec som är rosa med stora, vita stjärnor på.

Ida tittade på en del tapetprover men till slut kom vi (inkl Ida) fram till att vi målar i hennes rum. Hon vill ha rött och rosa så det blir en röd vägg och tre rosa väggar, dock vet vi inte riktigt vilken röd och vilken rosa nyans det blir.

I allrummet utanför barnens rum blir det en matt, vit tapet med ett svagt rutmönster i blankt vitt. Den kommer (kors i taket) från Borosan, har nummer 8255 och hör till de som vi kan välja på till huset utan att det kostar extra.

Bakom kaminen (på snedväggen) funderar vi på att sätta ett par våder av tapeten nedan som kommer från Ecos kollektion Front.
image278

Till sovrummet blir det antingen den mörkgrå fondvägg (Antonio från Sandbergs) som jag skrivit om tidigare eller en ljusgrå tapet i hela rummet. Den vi tittat på kommer från Midbecs Eco Wall 3.  
image279

Det bästa av allt var nog ändå att vi äntligen hittat en fondtapet till matrummet som vi båda gillar och som har rätt färg och känsla. Den kommer också från Micbec men från deras kollektion Flair. Tyvärr finns inte den här färgställningen på deras hemsida så ni får nöja er med en bild tagen med makens mobilkamera. Det är svårt att helt korrekt återge färgerna men den är klarröd i botten med rankor i orange och ljusgrått. Alla övriga väggar på bottenvåningen blir vita (ev specialgrå) så vi ville ha en rejäl färgklick någonstans och den här tapeten blir man riktigt glad av.
image281

Bilder: Privata samt från Midbec

Update 080406: Idag fick jag se att tapeten ovan som vi valt till matrummet nog är samma tapet som jag blev förtjust i för ett tag sedan när jag hittade artikeln om Svartbygget i NorrbottensKuriren. Där finns en bättre bild.

Kommentarer
Postat av: Anna

Tapeten med hus på tittade jag också på dig. Visst är den dunderfin!

2008-04-06 @ 00:30:24
URL: http://hallakulle.bloggagratis.se
Postat av: Anna

Tapeter är inte lätt... det är nog bara kakelval som är svårare! Den sista röda tapeten är verkligen härlig, man blir så glad!
Ha en fortsatt bra helg. /Anna

2008-04-06 @ 07:53:39
URL: http://www.hjelmgren.com/husblogg/
Postat av: Christina

Agnes såg tapeten med stjärnorna på er blogg och tyckte den var jättefin. Vem vet, det kanske blir rosa ändå.

2008-04-06 @ 17:10:39
URL: http://familjenaugustsson.blogspot.com
Postat av: Henryseline

Great Site thanks

2008-08-20 @ 13:44:46
URL: http://henryseline.blogspot.com
Postat av: desiree

vart är gardinerna ifrån?? jätte fina

2014-10-22 @ 19:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0