Att sy en kudde kan väl inte vara så svårt???

image199
Jag har länge drömt om en kudde med Estrid Ericsons mönster Röd Elefant från Svenskt Tenn. I nya huset blir det mycket vitt på väggarna och grått och naturfärger till det. Men för att det inte ska blir tråkigt behövs något som bryter av och då skulle en kudde eller två i det tyget passa perfekt. På onsdag ska jag till Stockholm för ett kundmöte och snälla kollegan K som jobbar på Stockholmskontoret har lovat att gå förbi butiken och handla åt mig (hinner inte komma ifrån själv på dagen). Att köpa en färdigsydd kudde kostar en hel del, därav tanken att sy själv. Det blir fortfarande lite dyrt (tyger från Svenskt Tenn är inte gratis), men det blir avsevärd skillnad i alla fall. Problemet är väl att jag aldrig sytt en kudde förut, i alla fall inte en där tyget går att ta av och tvätta. Blixtlås vill jag helst slippa så någon omlott-variant på kuddfodral vore det bästa och enklaste tror jag. Någon som kan tipsa mig om hur man gör eller länka till en beskrivning? Sååå svårt kan det väl ändå inte vara???

Kommentarer
Postat av: Dinka

Tar fram örngott och titta invändigt på den så ska du se att det inte är alls svårt.Använd den som mall.Lycka till!KRAM

2008-02-10 @ 23:18:41
URL: http://www.dinki.blogg.se
Postat av: Perlan

Ja eller hur? Hur svårt kan det vara?? hahaha.. Kan inte heller sy kuddar, eller rättare sagt.. Jag har inte ens orkat mig på att försöka..
Javisst.. ta fram ett örngott och använda som mall.. men jag begriper mig inte på det ändå! hahaha
Så ja, hittar du en beskrivning, mail den till mig med!
kram!!

2008-02-11 @ 10:47:27
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Annika

Att sy sina kuddar själv är ett supersmart sätt att komma undan lite billigare, men ack så tråkigt! :) Klart att det känns bra när det är gjort och man kan känna sig lite stolt! Hoppas att du hittar en bra beskrivning! Att du kommer att klara det fint är jag alldeles övertygad om! Kram

2008-02-11 @ 11:55:12
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Linda P

Phhhuuu! Alltid när jag ska sy så slutar det i katastrof. Mitt råd är att du testar på ett annat biliigasre tyg först, innan du ger dig på Tennnet ;)

2008-02-11 @ 17:57:06
URL: http://livinglikelinda.blogg.se
Postat av: Bloggare

Varför hittar jag inte er sida på ViByggerHus.se? Bra sätt för oss att samlas på ett ställe.

2008-02-12 @ 18:08:25
URL: http://www.vibyggerhus.se
Postat av: Andreas

På tal om nåt annat, hur gick det med testningen av Specialgrå och de andra vita kulörerna? Är nyfiken då vi är inne på samma linje som ni angående färgval.

2008-02-17 @ 08:40:08
Postat av: Sveinlotte

Excellently, interesting and educational work! Your homepage looks really good and gives great information! Greetings from me! greetings

2009-04-02 @ 12:19:35
URL: http://sveinlotte.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0