Imorgon åker vi till HTH i Jönköping :)

Jepp, imorgon kl 10.00 ska vi vara i Jönköping och få hjälp att rita köket. Killen vi ska träffa ringde idag för att få lite uppgifter så att han kan ha måtten på köket klara till mötet. Det känns förtroendeingivande tycker jag. Jag kommer självklart lägga upp ritningen här när den är klar.

Igår satt maken och jag och gick igenom slutbeställningslistan, totalt 9 sidor! Det mesta var vi helt på det klara med, men när vi kom till badrummen blev det svårare. Vi har inte bestämt oss riktigt för vilka färger vi ska ha (kommer ju troligen inte beställa kakel och klinker förrän i början av nästa år), men vi behöver ändå bestämma färg på badrumsmöbler nu. Dessutom vill vi ha andra dusch- och tvättställsblandare än det som ingår som standard i badrummet på bottenvåningen men det ska helst inte kosta en förmögenhet. Vi kommer ändå få lägga till en del pengar för kakel och klinker och någonstans måste man dra gränsen. För tillfället har vi hittat blandare från Gustavsberg som vi båda gillar så något sånt här lutar det åt att det blir:

 

Det närmar sig slutbeställning

Idag lämnade vi in nybyggnadskartan med huset och garaget inritat. Det blev som i inlägget nedan men vi flyttade huset en liten bit bakåt för att få större yta på framsidan i västerläge. På tisdag åker vi till HTH i Jönköping och får hjälp att rita köket, det ser jag verkligen fram emot.

Bland annat dessa bilder från Lundins Kök har vi som inspiration. Vi ska ha laminatbänkskiva och vanliga överskåp men annars stämmer det ganska bra med de färger och material som vi gillar och formen på detta kök liknar formen på vårt nya kök, även om vårt är lite mindre.

  

Idag passade vi även på att boka tid för slutbeställning och det blir om två veckor! Först då kan vi få ett inflyttningsdatum, och vi håller tummar och tår för att det inte ska bli senare än september nästa år. Det är väldigt högt tryck på fabriken i Myresjö så tyvärr blir det inte inflyttning till sommaren som vi trott från början.

Visningshuset i Malmö (Bunkeflo Strand)

Den 5:e augusti åkte maken och jag ner till Malmö för en snabbvisit hos min syster och för att titta på visningshuset i Bunkeflo Strand. Det är jättenyttigt att se husen på riktigt och vi har haft stor nytta av det i våra beslut. Det här visningshuset tyckte vi mycket om, det hade vitt som bas men var med hjälp av möbler och accenter inte det minsta färglöst. Däremot insåg vi snabbt att vi måste sätta en vägg i öppningen mellan allrummet på övervåningen och vardagsrummet på bottenvåningen. Dels för att kunna möblera på ett vettigt sätt för barnen i allrummet, men framför allt som ljudisolering. Radion var på i allrummet men när man satt nere i vardagsrummet lät det som att radion var på där. Att titta på TV eller lyssna på musik på båda våningarna samtidigt skulle inte fungera. Vardagsrummet har fem meter upp i nock så det kommer ändå kännas stort och luftigt. Vi sätter in några fönster i den nya väggen för ljuset och för att det ska kännas lite öppet ändå.

Här kommer en massa bilder från visningshuset, håll till godo!

                   

Nybyggnadskarta

Ikväll har vi suttit och försökt rita in huset och dubbelgaraget på tomten. Här kan ni se slutresultatet, alla kommentarer är välkomna. Den prickade ytan till vänster om vår tomt är en ca 5 meter bred remsa allmänning och tomten gränsar i nordost mot en stor åker. Norr är uppåt på ritningen.

image7

Badrum och kök

Idag var vi på Stensätt ute i Tornby och tittade som hastigast på deras kakel och klinker. De hade mycket fint och till och med några badrumsmontage som vi båda gillade :). Vi fastnade för ett med vita liggande rektangulära plattor (ca 15x30 cm) på väggen, stora mörka brun/grå/svart-melerade klinker (45x45cm) till golvet och samma mörka men 5x5 cm till golvet i duschen. Längs med duschblandaren/-handtaget (från golv till tak) vill vi ha en ca 30cm bred rand av de minsta plattorna. Kommod och hyllor var i ek hos Stensätt och det gillade maken, men jag vill hellre ha valnöt. Tyvärr tog jag ingen bild, jag ska försöka göra det nästa gång vi åker förbi där. Det stora badrummet på övervåningen vet vi däremot inte hur vi vill att det ska se ut.

Badrumsinredningen får vi beställa från Vedum, nedan ett exempel från deras hemsida.

image43


I måndags ringde jag även till HTH i Jönköping och om två veckor ska vi åka dit och få hjälp att rita vårt nya kök! Det lutar åt vita luckor och bänkskiva i valnöt eller wenge (laminat). Många lådor med mjukstängning vill vi ha och helst någon snygg, stor fyrkantig diskho i stil med denna från Intra. I köket ingår en 60 cm bred induktionshäll från Siemens men vi funderar på att byta ut den mot en 80 cm bred eller en 90 cm bred häll. Fläkten blir något liknande den här från Electrolux eller någon sån här från Thermex.

image5

Planlösning

Så här ser planlösningen ut på vårt hus. Jag och maken kommer sova på bottenvåningen och barnen på övervåningen. Det extra sovrummet på övervåningen ska bli arbetsrum/gästrum. Vi kommer att sätta upp en vägg istället för enbart ett räcke mellan allrummet på övervåningen och vardagsrummet på bottenvåningen för att ljudisolera och få bättre möbleringsmöjligheter.

Planlösning bottenvåning
Planlösning övervåning

Välkomna till bloggen om vårt husbygge!

Vi (jag, Micke och våra två små tjejer) ska bygga ett Myresjöhus Kornett i Linköping med inflyttning sommaren 2008. Här kommer vi skriva om livet med jobb, familj och husbygge, om våra drömmar, tankar, funderingar, våndor och glädjeämnen.

Välkomna att följa oss på vägen!

/Anette

RSS 2.0