Stenläggning


Idag har killarna som troligen ska fixa vår trädgård varit här och mätt för att kunna skriva offert. Ruskigt många kvm sten blir det, jag vågar knappt tänka på hur mycket det kommer kosta...

Vi har i alla fall tänkt ha betongplattor i storlek 40x40 cm genomgående på alla stenlagda ytor. Däremot är jag inte helt säker på hur de ska läggas. Maken vill ha dem i halvförband som på bilden ovan, medan jag är lite mer inne på vanlig rak läggning.

Arkitekten var här igår och vi gick igenom en del ändringar vi ville göra på framsidan så nu väntar vi med spänning på den nya ritningen.

Bild: S:t Eriks

Glad Påsk!

Glad Påsk önskar vi er alla från nybyggarland. Ikväll har vi grillat för andra gången i år och vi har varit ute nästan hela dagen i solen. Barnen har lekt och hoppat på studsmattan, maken har fixat med bilarna och jag har (efter en dryg timmes power walk imorse) suttit och bara njutit i en solstol. Det här är verkligen livet i ett nötskal :).
Foto: Privat (just nu står tre glas med tussilago i köket)

Trädgårdsdesign - grundförslaget

Igår fick vi trädgårdsarkitektens förslag till design av vår trädgård. Det är mycket att ta in och det ska bli spännande att sitta ner med honom och höra hur han tänkt och resonerat.

Vi blev väldigt förtjusta i äggformen på trädäcket som fortsätter i en planteringsyta med singel. Det här utseendet hade vi aldrig kommit på själva och jag är väldigt glad över att få hjälp med just helheten som arkitekten har ett helt annat öga för än vi. Några ändringar blir det nog, framför allt gällande form och storlek på den stenlagda ytan på framsidan, men vi gillar grundformen och det känns så bra att äntligen vara på gång.
 

RSS 2.0