Sova

I helgen ska barnen sova över hos mormor&morfar och då tänkte vi bl a åka till Sova och titta lite på sängar. Den vi har nu har vi haft i över tio år och även om den varit bra tidigare så sover vi båda dåligt i den nu, troligen för att den är för hård. Vi behöver madrasser anpassade efter våra kroppar och inte som nu en likadan madrass till oss båda.

Drömmen vore ju så klart en Hästens, men riktigt så roligt blir det nog inte. Vad har ni för sängar? Är den sängen något ni kan rekommendera?

På önskelistan

Ni har väl inte missat att Reunion har 10% rabatt på Vipp-produkter till den 15:e november? Vi har ju tvålpumpen i badrummet och jag är såå nöjd med den. Den har en gummiring i botten som gör att den står stadigt och så kommer det inte så mycket tvål vid varje tryckning, vilket är ett stort plus när man har barn. :) På önskelistan till jul står en Vipp 14 och en tvättkorg (önskningar är ju gratis...). Två månader kvar till jul, vart har tiden tagit vägen?

I helgen hade vi inflyttningsfest igen. 16 vuxna och 8 barn fyllde huset med prat, skratt, stoj och stim. Underbart! Tack allihop för att ni kom och firade med oss och för de fina presenterna!!! 

Och det allra bästa: Efterrätten

Fruktsallad med varm vit chokladsås

Fruktsallad med varm vit chokladsås 4 port
Gör en fruktsallad av frukter/bär du tycker om, t ex
kiwi
vindruvor
jordgubbar
bananer
physalis

Blanda 2 msk flytande honung, rivet skal av 1/2 citron och 2 msk hackad mynta (jag hoppade över myntan). Häll över fruktsalladen och blanda försiktigt.

Koka upp 2 dl grädde, ta från värmen och blanda i 200 gram hackad vit choklad. Rör om tills chokladen smält.

Lägg upp frukten på tallrikar och ringla (eller häll) den varma såsen över. Servera. Garanterad succé!

Bild från Arla.

Varmrätten

Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås

Jag lovade ju att återkomma med recepten från i lördags, så här kommer det första.

Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås 4 port
4 skivor oxfilé, ca 600 g (jag fuskade med fläskfilé)
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
smör
1 schalottenlök
1/4 äpple
25 g hackad parmaskinka
1/2 tsk timjan
1/2 msk balsamvinäger
1 dl grovriven ost, Kvibille präst

Portvinssås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl rött portvin
1 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 msk svartvinbärsgelé
1/2 krm vitpeppar
1/2 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt smör

Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skär äpplet i små tärningar. Blanda i äpple, skinka, timjan och vinäger. Låt fräsa ca 1 min. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.


Såsen
Skala och hacka löken. Koka lök, portvin, vatten, fond, gelé och peppar i en kastrull under lock ca 10 min. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjud i 3 min under omrörning. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkröran på köttet. Strö över osten. Stek köttet i mitten av ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 58° (rosa kött). Värm såsen och vispa i smöret i klickar. Servera köttet med såsen och ugnsrostade rotfrukter. Garnera gärna med bladpersilja.

Bild från Arla.


Rum för umgänge


Igår hade vi lite kompisar över på middag för att sent omsider fira vår inflyttning. Vi började med champagne och avslutade med en fruktsallad med gudomlig vit chokladsås. Däremellan blev det fläskfilé med portvinssås och rostade grönsaker och till det ett gott italienskt rödvin. En underbart lyckad kväll, tack allihopa!!! Eftersom vi ägnade förmiddagen åt att städa och skura hela huset passade jag på att ta ett par bilder på vår härliga umgängesyta i huset. En ny soffa, nytt soffbord och framför allt en stor matta som dämpar ljud saknas fortfarande, men det funkar bra ändå. På den högra väggen syns vårt "nyförvärv", de väggmonterade Bestå-skåpen från IKEA. Även TVn ska bli vägghängd vid tillfälle.

Jag återkommer med recepten, nu tänker jag titta på Bridget Jones Dagbok medans barnen sover och maken är på bio. 

Foton: Privata 

På önskelistan

Det är visserligen drygt två månader till jul, men önska kan man ju göra redan nu, eller hur? Alve i rött och orange skulle bli pricken över i i vårt kök och knyta ihop köket och matrummet. Vilken är er Pappelina-favorit?

Lerduvor

En av dagarna i Stavanger ordnades en gruppaktivitet och vi åkte då iväg till en närliggande skyttebana. Där sköt jag lerduvor för första gången i livet. Riktigt roligt faktiskt och när duvorna bara gick rakt fram träffade jag riktigt bra. 7 av 10 duvor blev till pulver och jag sköt bäst av fem tjejer *skryt*! Mot slutet blev det cowboy-skjutning, där man var fyra personer i ett lag, fick 26 skott var och alla hjälptes åt att försöka träffa 40 duvor. När det blev lite tidspress och duvorna flög både åt höger och vänster blev det betydligt svårare att träffa....

Allt som allt var det en jätterolig vecka, med massor av jobb, alldeles för lite sömn, men mängder med skratt. Jag ser fram emot nästa resa.

Bola

I nyhetsbrevet från Inreda fanns idag dessa härliga smycken med, mexikanska bolor. Om de hade funnits när jag var gravid hade jag garanterat klickat hem ett. Tanken är att den lilla xylofonen inuti kulan ska låta när mamman rör på sig och lugna barnet i magen och sedan fortsätta att lugna barnet även efter födseln. En väldigt mysig tanke i alla fall.

Mina bloggfavoriter: Tara Whitney - justbeblogged


Eftersom jag själv tycker att det är kul att hitta nya bloggar så skapar jag idag en ny kategori som heter Mina bloggfavoriter. Jag följer väldigt många bloggar via Bloggkoll och många av dem hittar ni under Länkar till vänster i menyn, men det finns ju några som jag känner lite extra mycket för. Dem tänkte jag skriva om i den här kategorin.

Först ut är Tara Whitney med bloggen justbeblogged. Tara är fotograf och jag hittade henne för några år sedan via Two Peas in a Bucket, en scrapbooking-site som jag gillar väldigt mycket. Framför allt var det hennes foton och fotoartiklar som jag fastnade för, förutom att hon verkar vara en superhärlig person. Numera följer jag Taras blogg och kikar ofta in på hennes hemsida för mer inspiration. Hennes bilder är underbara med otroligt mycket känsla i, väldigt personliga och jag älskar hennes stil.  

Kika in hos henne, inspireras och njut!

Inspiration: Vardagsrum

Eftersom vi som bäst funderar på vad vi vill ha för soffa i vardagsrummet kommer här lite inspiration från bl a Sköna HemLivingEtc och Ilva.

Utilitarian feel

Det var blandt andet de flotte buede vinduespartier  og den smukke gamle kamin,  Joekim og Henrik faldt for, da de så lejligheden  første gang. Sofabordet 'Ilumesa' i  hvid akryl er designet af Verner Panton  og har indbygget lys. Sofaen er fra Illums  Bolighus.




Palladino


På tjänsteresa

Pleasure

Imorse kl 5 kom taxin och hämtade upp mig för att åka till flygplatsen och om ca 5 timmar är min arbetsdag till ända... Jag ska vara här en vecka och förhoppningsvis hinner jag se något av det vackra Stavanger innan jag åker hem. Någon som varit här tidigare och kan tipsa om något jag inte får missa (om jag skulle få någon timme över)? Om ni inte redan visste det är Stavanger europeisk kulturhuvudstad 2008 :).

RSS 2.0