Tillval: Franska balkongdörrar


image142
I de tre sovrummen på övervåningen (varav två kommer bli barnens sovrum och ett kommer bli arbetsrum) har vi bytt ut de vanliga fönstren mot franska balkongdörrar. Det finns både för- och nackdelar med det men för oss överväger det positiva med det stora, härliga ljusinsläppet och möjligheten att snabbt vädra igenom rummen innan barnen ska sova (det blir ju ofta extra varmt på övervåningen på sommarhalvåret). Alla fönster i huset kommer från Elitfönster. Förutom dessa fönstertillval har vi bl a tagit bort några fönster, lagt till två takfönster i allrummet (blir totalt tre), gjort fönstret i badrummet på övervåningen större och bytt ut ett panoramafönster i vardagsrummet mot en fönsterdörr. Som ytterligare tillval går alla fönster på baksidan ner till golvet.

Bild: Privat foto från visningshuset i Malmö.

Kommentarer
Postat av: Kim

De franska balkongdörrarna är trevliga, ökat ljusinsläpp i sovrumm är alltid av intresse så vi övervägde detta tillval länge och väl. Vi får dock gavlarna mot grannars hus, och dessa tämligen nära, så vi beslöt oss för att behålla standardfönstrena. Synd, men man får anpassa sig efter situationen :)

2007-12-09 @ 21:00:56
URL: http://husikavlinge.blogspot.com
Postat av: anette

Kim: Ja, det blir en hel del kompromisser under byggandet, men troligen bli slutresultatet så bra det kan bli om man bara kunnat fundera lite över sina val.

2007-12-10 @ 09:08:39
URL: http://vibyggerhus.blogg.se
Postat av: Perlan

Franska balkonger är snyggt, sen får man säga vad man vill om dom! ;-)
Jag gissar att ni beställt Ert hus innan dom nya lagarna med energideklaration trädde i kraft! haha.. men tanke på alla stora fönster och takfönster! Men det är ju så underbart med allt ljusinsläpp som blir, så lite mera energikostnad får man leva med då! :)
Kul och följa ert bygge!!
kram

2007-12-10 @ 13:15:29
URL: http://www.perlan.org
Postat av: anette

Perlan: Energin ja, vi fick veta för ett tag sedan att vi inte får ha värme i vårt isolerade garage och att vi måste ha en extra värmepump á 20,000:- pga dessa regler. Kanske borde läsa på lite mer vad det innebär...

2007-12-10 @ 21:29:39
URL: http://vibyggerhus.blogg.se
Postat av: Sus i Hus

det gör ni rätt i. Min man stod på sig att vi skulle ha fransk balkong i sovrummet när vi byggde och det är så rätt! Skönt att kunna vädra täcken och kläder. Må gott

2007-12-11 @ 20:44:10
URL: http://susihus.blogg.se
Postat av: anette

Sus: Kul att höra, det känns bra!

2007-12-12 @ 18:06:16
URL: http://vibyggerhus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0