Så här blir det nog

image282
Vi har pratat och tittat på bilder och tittat på hus och nu har vi i stort sett bestämt oss för att måla huset svart. Det blir då i Alcros Allmogesvart som är matt och liknar Falusvart i utseendet (bilden är tyvärr lite missvisande, huset är svart och inte grått). Även knutar, dörr- och fönsterfoder samt vindskivor blir svarta och endast själva fönstren, dörrarna och takfoten blir i vitt, som på bilden. Just nu funderar vi mest på hur vi ska göra för att nå upp och måla högst upp på gavlarna :). Skylift är tydligen väldigt dyrt så då lutar det väl åt att hyra en ställning. Hur gör ni andra med stora hus?

Bild: Alcro

Kommentarer
Postat av: Liw

vi ska hyra skylift, det är inte så dyrt som man tror.. inte här i landskrona iaf. Man tjänar på tiden också, slipper flytta ställningen och hålla på..

2008-04-06 @ 10:32:02
URL: http://hilleshog.blogg.se
Postat av: Christina

När vi målade om och bytte panel på vårt gamla hus som var 12 m högt, så har vi både hyrt skilift och ställning. Rekomenderar skilift. Enkelt och smidigt.

2008-04-06 @ 10:45:26
URL: http://familjenaugustsson.blogspot.com
Postat av: Weronica

Spännande med tapetval och fasad! Jag ser fram emot resultatet sedan :-) Matt söndagskram

2008-04-06 @ 11:07:30
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Sandra

Kan tänka mig att det kommer att bli effektfullt och läckert med svart färg. Kram Sandra

2008-04-06 @ 11:35:37
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Anna

hej, jag o min sambo ska bygga ett Myreshöhus, Mästergården. Vi e så förväntansfulla då huset levereras i maj. Det är en 2-plans villa och vi ska absolut hyra en skylift. Tror den kostnad extra du lägger betalar sig i tid och mindre jobb än med en byggställning. Brukar läsa er blogg, kul o se andras val o så. Ni kommer få de topp:-)/anna

2008-04-06 @ 11:45:47
Postat av: Anna

Skylift är helt klart att rekomendera! Det är inte såååå dyrt. Har för mig att det kostar dryga tusenlappen för en helg (i Linköping), samt att det går hur MYCKET snabbare som helst att måla eftersom man står stadigt hela tiden samt att de är jätte smidiga att flytta på.

2008-04-06 @ 16:00:50
URL: http://www.familjengoransson.blogg.se
Postat av: anette

Tack allihop för era kommentarer kring skylift. Jag kollade upp en firma här i stan och det var inte så dyrt, knappa två tusen för en helg. Det jag funderar på är om det går att köra liften på vår tomt som bara består av lera och spridda trädrötter. Måste det inte vara plant och stadigt för att kunna köra den?

2008-04-06 @ 16:20:49
URL: http://vibyggerhus.blogg.se
Postat av: Annika

Vad snyggt med svart! Ett jättebra val! Jag rekommenderar också skylift när man målar högst upp!

2008-04-06 @ 16:43:28
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Åsa

Vi har egen byggställning i och med egen firma då så vi använder den och det är supersmidigt. bara att haka i (haki) och sen är den så pass lång och djup att det räcker med att bygga upp den en gång så räcker den för mide gavlar där vi behöver nå upp högt. Vi har ca 10 m till nock på ena sidan och där är det trapp till tvättstuga, två rabatter mm så där går inte att ens tänka på att fin in en skylift. Så jag förordar ställning så jag skiljer mig lite från de andra:) Ps. i min dator ser huset alldeles brunt ut och det var inte vidare snyggt:( Svart är nog inte heller något som jag skulle välja men huvudsaken är ju att man väljer något som man själv kommer trivas med.
/Åsa

2008-04-10 @ 10:50:20
URL: http://sollyckan.blogspot.com
Postat av: Olekjersti

I found all information to be intriguing and motivational. It was meant for me to find this website without even having any intention of looking for subjects in this area.

2009-01-30 @ 10:16:38
URL: http://olekjersti.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0