Sova

Drömmen vore ju så klart en Hästens, men riktigt så roligt blir det nog inte. Vad har ni för sängar? Är den sängen något ni kan rekommendera?
På önskelistan

I helgen hade vi inflyttningsfest igen. 16 vuxna och 8 barn fyllde huset med prat, skratt, stoj och stim. Underbart! Tack allihop för att ni kom och firade med oss och för de fina presenterna!!!
Och det allra bästa: Efterrätten

Fruktsallad med varm vit chokladsås 4 port
Gör en fruktsallad av frukter/bär du tycker om, t ex
kiwi
vindruvor
jordgubbar
bananer
physalis
Blanda 2 msk flytande honung, rivet skal av 1/2 citron och 2 msk hackad mynta (jag hoppade över myntan). Häll över fruktsalladen och blanda försiktigt.
Koka upp 2 dl grädde, ta från värmen och blanda i 200 gram hackad vit choklad. Rör om tills chokladen smält.
Lägg upp frukten på tallrikar och ringla (eller häll) den varma såsen över. Servera. Garanterad succé!
Bild från Arla.
Varmrätten

Jag lovade ju att återkomma med recepten från i lördags, så här kommer det första.
Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås 4 port
4 skivor oxfilé, ca 600 g (jag fuskade med fläskfilé)
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
smör
1 schalottenlök
1/4 äpple
25 g hackad parmaskinka
1/2 tsk timjan
1/2 msk balsamvinäger
1 dl grovriven ost, Kvibille präst
Portvinssås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl rött portvin
1 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 msk svartvinbärsgelé
1/2 krm vitpeppar
1/2 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt smör
Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skär äpplet i små tärningar. Blanda i äpple, skinka, timjan och vinäger. Låt fräsa ca 1 min. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.
Såsen
Skala och hacka löken. Koka lök, portvin, vatten, fond, gelé och peppar i en kastrull under lock ca 10 min. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjud i 3 min under omrörning. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkröran på köttet. Strö över osten. Stek köttet i mitten av ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 58° (rosa kött). Värm såsen och vispa i smöret i klickar. Servera köttet med såsen och ugnsrostade rotfrukter. Garnera gärna med bladpersilja.
Bild från Arla.
Rum för umgänge


Jag återkommer med recepten, nu tänker jag titta på Bridget Jones Dagbok medans barnen sover och maken är på bio.
Foton: Privata
På önskelistan

Lerduvor

Allt som allt var det en jätterolig vecka, med massor av jobb, alldeles för lite sömn, men mängder med skratt. Jag ser fram emot nästa resa.
Bola

Mina bloggfavoriter: Tara Whitney - justbeblogged

Först ut är Tara Whitney med bloggen justbeblogged. Tara är fotograf och jag hittade henne för några år sedan via Two Peas in a Bucket, en scrapbooking-site som jag gillar väldigt mycket. Framför allt var det hennes foton och fotoartiklar som jag fastnade för, förutom att hon verkar vara en superhärlig person. Numera följer jag Taras blogg och kikar ofta in på hennes hemsida för mer inspiration. Hennes bilder är underbara med otroligt mycket känsla i, väldigt personliga och jag älskar hennes stil.
Kika in hos henne, inspireras och njut!
Inspiration: Vardagsrum
På tjänsteresa
Imorse kl 5 kom taxin och hämtade upp mig för att åka till flygplatsen och om ca 5 timmar är min arbetsdag till ända... Jag ska vara här en vecka och förhoppningsvis hinner jag se något av det vackra Stavanger innan jag åker hem. Någon som varit här tidigare och kan tipsa om något jag inte får missa (om jag skulle få någon timme över)? Om ni inte redan visste det är Stavanger europeisk kulturhuvudstad 2008 :).