Dags för trädgård!

I eftermiddag kommer trädgårdsarkitekten hem till oss för att titta på vår tomt och diskutera förutsättningar och önskemål. Det ska bli jättespännande att se vad han tar fram för förslag och att komma igång med trädgården. Senaste tiden när det har snöat och töat (och regnat) om vartannat har vi verkligen längtat efter en "färdig" trädgård, framför allt barnen.

Jag har börjat samla några inspirationsbilder här som jag gillar (mer lär komma framöver :)). Min önskan (som synes nedan) är en hel del sten längs framsidan av huset, men det är tyvärr inte helt gratis så vi får väl se vad vi och arkitekten kommer fram till. En lättskött, snygg trädgård utan rabatter är vad vi vill ha. Stort trädäck på baksidan, stenlagd uteplats på framsidan, insynsskydd och rumskänsla. Gärna stora träd och buskar, bambu och andra grässorter. Odling i stora krukor. En stram men ändå välkomnande trädgård med plats för umgänge och lek men även för avkoppling.

/Images/HOH/Cache/448/298/5686_Tradgard1.jpg

/Images/HOH/Cache/448/298/5686_Tradgard4.jpg



Deck

Bilder från Hus&Hem, Better Homes And Gardens, Nordform.

Kommentarer
Postat av: Linruz

Men vad spännande att få komma igång med projekt trädgård.

Sten och växeter ä ju verkligen snyggt i hop och med höga växter som babu och liknande som du skrev skapar man lätt en rumskänsla.

Tänk vad mysigt sen att få sitta och njuta och veta att allt det där har ni gjort från början. Måste vara en häftig känsla.

Lycka till och uppdatera oss gärna hur det gick.

kram kram

2009-03-18 @ 09:22:25
URL: http://www.linruz.wordpress.com
Postat av: Mia

Hej vännen! Tänkte vi kanske kunde ses någon dag snart och så barnen får leka lite med=) I allafall, har nr till en relativi billig och bra plattläggare om du är intresserad, på måndag börjar han hos oss=)Har varit på Mhars och valt plattor till oss nu, inte helt lätt phu! Hoppas det är bra annars hann ju inte byta några ord med dig i går på FM! Kram M

2009-03-18 @ 09:54:54
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Weronica - En mammas dag

Spännande tider! Det skall bli väldigt roligt att följa era trädgårdstankar. Vi är ju jättenöjda med att ha fått hjälp. Hoppas att det blir detsamma för er! Kram

2009-03-18 @ 14:25:40
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Inspirera Mera

Vilken underbar trädgård du beskriver. En sån skulle jag gärna vilja ha till vårat kommande hus. Kram Sandra

2009-03-18 @ 23:28:54
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0