Och så här blev det...

Marmorerade brownies med hallon, ca 15 rutor:
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (jag använde dinkelmjöl)
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet
200 g cream cheese
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl (dinkel igen)
ca 2 dl hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20 x 30 cm.
Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Vispa i en separat skål ihop alla ingredienser till cream cheese-smeten.
Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylen minst 1 timme. Skär sedan i rutor.
Foto: Privat
Kommentarer
Postat av: Nilla
Det ska jag prova!
Postat av: Susihus
Mums det här ser ju superduper gott ut! Lycka till med besiktningsmannen och kakelvalet. Vi ska oxå välja kakel och jag velar fram och tillbaka, det är inte lätt! Go kväl
Postat av: anette
Nilla: Gör det, den var ännu godare dagen efter!
Sus: Tack! Jag hoppas du skriver något inlägg om ert kakelval sen.
Trackback