Söndag eftermiddag

Lime Curd
2 ägg
2 dl strösocker
4 lime, pressad saft
75 g smör, i små kuber
Vispa ägg och socker i en rostfri bunke. Tillsätt limesaften och vispa någon minut till. Koka upp vatten i en kastrull. Ställ bunken i vattenbadet. Rör ner smöret och sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Häll upp curden i en väl rengjord burk. Låt den svalna en aning. Förslut och förvara i kylen, den håller sig några veckor.
Bild: Privat
Vad mumsigt med nybakade scones! Det var länge sedan jag gjorde.
Det ska jag absolut testa att göra...har bara köpt lemon curd innan!!
tina=)
Jag åt också scones i eftermiddags med marmelad. Jag har gjort egen curd för länge sedan, men nu blev jag sugen igen. Undrar om det funkar med råsocker. Måste testa någon dag!
anne: mm, jättegott. det var länge sedan vi gjorde scones också, men det kändes som en bra avslutning på långledigheten.
tina: gör det, det blev supergott, så så kan man göra lite mindre mängd så den inte hinner bli gammal.
weronica: marmelad från gotland, åh vad jag längtar tillbaka! kanske, kanske att vi kan ta oss råd att åka i sommar, vi får se.
Åhh vad gott det där såg ut.. nu blev jag med the sugen och på nått gott ätbart! :)
kram
Vad gott! Tyvärr blir det inga scones hos mig. Jag GI:ar!
:-)
/B
Mmm vad gott det såg ut. Har faktiskt aldrig hört talas om lime curd förut, alltid kul att testa något nytt med andra ord! Kram Sandra
ska nog baka och göra detta nu i veckan låter riktigt gott