Eftermiddagsfika

image270
Idag har vännen W med familj varit här på besök. Först möttes vi vid nya huset för en titt och sedan gick vi hem och tog en trevlig eftermiddagsfika. Till detta bakade jag en smulpaj ur Elisabeth Johanssons bok Smulpajer till kaffe och dessert. Mycket gott och det gick ganska bra att inbilla sig att den var lite nyttig med fullkornsdinkel i smulorna :).

Fullkornssmulpaj med äpple
Smulor:
150 g smör
1 1/3 dl socker
2 2/3 dl fullkornsvetemjöl (jag använde fullkornsdinkel)

Värm ugnen till 225 grader. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop alla ingredienser till en smulig massa. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter och platta till lite. Grädda i 5-7 minuter. Ta ut pajen och gör i ordning fyllningen.

Fyllning:
4 äpplen (jag tog 3 stora)
2 msk socker
1 1/2 tsk kanel

Kärna ur och skiva äpplena, vänd dem i socker och kanel och lägg ut skivorna i pajformen. Strö resten av smulorna över äppelskivorna och grädda längst ner i ugnen i ytterligare 20-25 minuter. Servera med vaniljyoghurt, vaniljsås eller glass.

Kommentarer
Postat av: anna.a

Mmm...ser jätte smaskigt ut!!
Kram anna.a

2008-03-24 @ 21:25:48
URL: http://dromhem.blogg.se
Postat av: anna

oj vad mumsigt det såg ut.
vilken fin blogg du har
anna

2008-03-25 @ 13:25:42
URL: http://www.brojer.blogg.se
Postat av: Dessi

ser väldigt gott ut!

2008-03-25 @ 17:24:42
URL: http://dezzys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0