Eftermiddagsfika

Fullkornssmulpaj med äpple
Smulor:
150 g smör
1 1/3 dl socker
2 2/3 dl fullkornsvetemjöl (jag använde fullkornsdinkel)
Värm ugnen till 225 grader. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop alla ingredienser till en smulig massa. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter och platta till lite. Grädda i 5-7 minuter. Ta ut pajen och gör i ordning fyllningen.
Fyllning:
4 äpplen (jag tog 3 stora)
2 msk socker
1 1/2 tsk kanel
Kärna ur och skiva äpplena, vänd dem i socker och kanel och lägg ut skivorna i pajformen. Strö resten av smulorna över äppelskivorna och grädda längst ner i ugnen i ytterligare 20-25 minuter. Servera med vaniljyoghurt, vaniljsås eller glass.
Kommentarer
Postat av: anna.a
Mmm...ser jätte smaskigt ut!!
Kram anna.a
Postat av: anna
oj vad mumsigt det såg ut.
vilken fin blogg du har
anna
Postat av: Dessi
ser väldigt gott ut!
Trackback