Bröd
Bröd är något jag bakar alldeles för sällan. Jag skyller ofta på att jag inte har någon Kitchen Aid, men det går faktiskt ganska bra utan :). Jag har några få recept som jag kör på, men igår provade jag ett (för mig) nytt som jag fått av en vän. Visst ser det gott ut? Det ska ätas på fredag kväll när vännerna kommer på middag så vad vi ska äta till håller jag hemligt ett litet tag till :).
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
7-8 dl mjöl (det gick åt lite mer för mig)
olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
havssalt
Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjölet lite i taget. Arbeta till en deg och låt jäsa i bunken 30-40 minuter. Knåda degen och tryck ut den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Pensla eller ringla över olivolja, tryck i oliver och rosmarin och strö över saltet. Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Voila!
Foto: Privat

3 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
7-8 dl mjöl (det gick åt lite mer för mig)
olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
havssalt
Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjölet lite i taget. Arbeta till en deg och låt jäsa i bunken 30-40 minuter. Knåda degen och tryck ut den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Pensla eller ringla över olivolja, tryck i oliver och rosmarin och strö över saltet. Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Voila!
Foto: Privat
Kommentarer
Postat av: Mia
Mmm undrar vad vi får för smaskens:) brödet ser supergott ut:) Syns på fredag;) Kram
Postat av: Hallakulle bygger bo
Visst är det underbart gott med Focaccia. Det vattnas i min mun =)
Postat av: Karin/Theas rum
Jag älskar Focaccia. Så lätt att göra och variera också.
Ha en bra fredagskväll!
Postat av: Karin/Theas rum
Jag älskar Focaccia. Så lätt att göra och variera också.
Ha en bra fredagskväll!
Trackback