Till kräftorna


I helgen ska vi på kräftskiva hos vänner så igår åkte jag till fiskaffären och köpte både kräftor och västerbottensostpaj. Smaksätta snapsen tänkte jag dock göra själv enligt det här receptet från Sköna Hem. Skickar även med ett recept på västerbottensostpaj för den som har mer tid.

Citron- och rosmarinsnaps
valfri okryddad vodka
skalet från 1 citron, endast det gula
några kvistar rosmarin

Stoppa ned några bitar av det gula ­citronskalet och rosmarinkvistarna i vodkan.
Förslut flaskan eller glasburken.
Låt den stå och dra i rumstemperatur i några timmar, smaka av.
När du är nöjd med smaken plockar du bort smakgivarna och kyler där­efter vodkan.
Dekorera vodkan med citronskal och rosmarin innan serveringen.

 


Västerbottensostpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

 

Fyllning:
150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1 krm svartpeppar

 

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minutser tills pajen stelnat. Låt svalna.

Ha en riktigt skön helg!


Valfri okryddad vodka
skalet från 1 citron, endast det gula
några kvistar rosmarin

Gör så här:
Stoppa ned några bitar av det gula ­citronskalet och rosmarinkvistarna i vodkan.
Förslut flaskan eller glasburken.
Låt den stå och dra i rumstemperatur i några timmar, smaka av.
När du är nöjd med smaken plockar du bort smakgivarna och kyler där­efter vodkan.
Dekorera vodkan med citronskal och rosmarin innan serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0